"De ict-sector wordt steeds belangrijker en kan een stimulans van de overheid best gebruiken. Ik pleit dan ook voor een btw-verlaging naar 6 procent." Dat pleidooi hield Ordina-topman Hans Vets tijdens zijn toespraak bij de opening van het nieuwe kantoor in Mechelen.

"Net zoals de bouw kan de ict-sector fiscale stimuli gebruiken. Een btw-verlaging is een goede zaak. Dat zou ervoor kunnen zorgen dat een aantal projecten alsnog opgestart worden," vertelt Hans Vets die het idee al aankaartte met een aantal politici. Ook Unizo-voorzitter Karel Van Eetvelt wordt gepolst. "De btw-verlaging zou niet alleen de industriële klanten ten goede komen, maar ook de overheid waar de budgetten eveneens onder druk staan."

Ordina telt 800 medewerkers en legt zich vooral toe op bedrijfsoplossingen die stoelen of SAP en Microsoft en op klanteigen projecten. Grote referenties zijn Janssens Pharmaceutica, de federale overheidsdiensten en banken zoals KBC en Fortis. Ordina mikt net als vorig jaar op een omzet van zo'n 80 miljoen euro.

"De ict-sector wordt steeds belangrijker en kan een stimulans van de overheid best gebruiken. Ik pleit dan ook voor een btw-verlaging naar 6 procent." Dat pleidooi hield Ordina-topman Hans Vets tijdens zijn toespraak bij de opening van het nieuwe kantoor in Mechelen. "Net zoals de bouw kan de ict-sector fiscale stimuli gebruiken. Een btw-verlaging is een goede zaak. Dat zou ervoor kunnen zorgen dat een aantal projecten alsnog opgestart worden," vertelt Hans Vets die het idee al aankaartte met een aantal politici. Ook Unizo-voorzitter Karel Van Eetvelt wordt gepolst. "De btw-verlaging zou niet alleen de industriële klanten ten goede komen, maar ook de overheid waar de budgetten eveneens onder druk staan." Ordina telt 800 medewerkers en legt zich vooral toe op bedrijfsoplossingen die stoelen of SAP en Microsoft en op klanteigen projecten. Grote referenties zijn Janssens Pharmaceutica, de federale overheidsdiensten en banken zoals KBC en Fortis. Ordina mikt net als vorig jaar op een omzet van zo'n 80 miljoen euro.