Het West-Europese technische coördinatiecentrum voor elektriciteitsdistributienetten Coreso heeft opnieuw Bull ingeschakeld. Het Franse it-dienstenbedrijf won een outsourcingcontract om de beschikbaarheid van de it-systemen van het Europese centrum te garanderen.

Coreso, kort voor 'Coordination of Electricity System Operators', is een joint venture tussen 5 West-Europese transmissienetbeheerders (RTE in Frankrijk, Elia in België, National Grid in het VK, Terna in Italië en 50 Hertz in Duitsland) met hoofdkwartier in Brussel. Het coördinatiecentrum heeft als opdracht om permanent veiligheidsanalyses en netwerktoezicht uit te voeren om het bevoorradingsniveau van elektriciteit in West-Europa veilig te stellen en grootschalige incidenten te vermijden.

Daarvoor heeft organisatie een uiterst betrouwbaar ict-systeem nodig en snel reagerende teams. Bull werd uiteindelijk ingeschakeld om dat in de komende drie jaar te verzekeren. De Bull-specialisten zullen voor het toezicht op en beheer van de it-systemen vanuit het datacenter van Bull bij Angers in Frankrijk. Bull heeft ook een specifieke servicedesk opgericht, omdat het contract een hoge responsiviteit eiste.

Bull stond overigens eerder al in voor het ontwerp en de implementatie van het netwerk van Coreso, toen het centrum op poten werd gezet in 2008.

Het West-Europese technische coördinatiecentrum voor elektriciteitsdistributienetten Coreso heeft opnieuw Bull ingeschakeld. Het Franse it-dienstenbedrijf won een outsourcingcontract om de beschikbaarheid van de it-systemen van het Europese centrum te garanderen. Coreso, kort voor 'Coordination of Electricity System Operators', is een joint venture tussen 5 West-Europese transmissienetbeheerders (RTE in Frankrijk, Elia in België, National Grid in het VK, Terna in Italië en 50 Hertz in Duitsland) met hoofdkwartier in Brussel. Het coördinatiecentrum heeft als opdracht om permanent veiligheidsanalyses en netwerktoezicht uit te voeren om het bevoorradingsniveau van elektriciteit in West-Europa veilig te stellen en grootschalige incidenten te vermijden. Daarvoor heeft organisatie een uiterst betrouwbaar ict-systeem nodig en snel reagerende teams. Bull werd uiteindelijk ingeschakeld om dat in de komende drie jaar te verzekeren. De Bull-specialisten zullen voor het toezicht op en beheer van de it-systemen vanuit het datacenter van Bull bij Angers in Frankrijk. Bull heeft ook een specifieke servicedesk opgericht, omdat het contract een hoge responsiviteit eiste. Bull stond overigens eerder al in voor het ontwerp en de implementatie van het netwerk van Coreso, toen het centrum op poten werd gezet in 2008.