Bull gaat tussen 2014 en 2017 herstructureren. Of dat ook een impact op België heeft wordt bevestigd, noch ontkend.

"Onze klanten inzicht in data geven" is de omschrijving die voorzitter en ceo Philippe Vannier gebruikt tijdens de presentatie van het nieuwe strategisch plan 2014-2017 voor de groep. Dat houdt in dat het bedrijf zich op drie gebieden zal focussen: rekenkracht, de integratie van complexe architecturen en beveiliging.

Het bedrijf wil bouwen op de golf van big data en cloud en daarom zich concentreren op de integratie en het beheer van high performance systemen, beveiligingsoplossingen en het recupereren van bedrijfsdata.

Om zover te komen gaat Bull zijn aanbod consolideren rond twee assen: data-infrastructuur en data management. onderzoek & ontwikkeling wordt gecentraliseerd rond HPC (high performance computing) en beveiliging.

Ook gaat het bedrijf een besparingsplan opzetten dat in de volgende dertig maanden dertig miljoen euro moet opleveren. Dat betekent dat de organisatie wordt vereenvoudigd tot één enkele commerciële structuur. Daarbij worden ook de operationele eenheden vermindert en wordt de aanwezigheid gegroepeerd rond vijf clusters: Frankrijk, Noord-Oost- en West-Europa, Zuid-Europa, Azië, Midden-Oosten en Zuid-Amerika.

Op operationeel vlak wil de groep een EBIT halen van 7 procent tegen 2017. Dat is een verdubbeling van de huidige koers. Daarbij wordt de mobiliteit en flexibiliteit van de werknemers versterkt en wil het bedrijf jong talent bevorderen.

In België werken iets meer dan 110 mensen voor Bull (Bron: Trendstop, op basis van de jaarrekening van 2012). Aan het hoofd van de organisatie staat Saskia Van Uffelen, voormalig ICT Woman of the year en Digital Champion. Of de herstructurering ook betekent dat er in het Belgische personeelsbestand wordt gesneden wil het bedrijf bevestigen noch ontkennen.

Bull gaat tussen 2014 en 2017 herstructureren. Of dat ook een impact op België heeft wordt bevestigd, noch ontkend. "Onze klanten inzicht in data geven" is de omschrijving die voorzitter en ceo Philippe Vannier gebruikt tijdens de presentatie van het nieuwe strategisch plan 2014-2017 voor de groep. Dat houdt in dat het bedrijf zich op drie gebieden zal focussen: rekenkracht, de integratie van complexe architecturen en beveiliging. Het bedrijf wil bouwen op de golf van big data en cloud en daarom zich concentreren op de integratie en het beheer van high performance systemen, beveiligingsoplossingen en het recupereren van bedrijfsdata. Om zover te komen gaat Bull zijn aanbod consolideren rond twee assen: data-infrastructuur en data management. onderzoek & ontwikkeling wordt gecentraliseerd rond HPC (high performance computing) en beveiliging. Ook gaat het bedrijf een besparingsplan opzetten dat in de volgende dertig maanden dertig miljoen euro moet opleveren. Dat betekent dat de organisatie wordt vereenvoudigd tot één enkele commerciële structuur. Daarbij worden ook de operationele eenheden vermindert en wordt de aanwezigheid gegroepeerd rond vijf clusters: Frankrijk, Noord-Oost- en West-Europa, Zuid-Europa, Azië, Midden-Oosten en Zuid-Amerika. Op operationeel vlak wil de groep een EBIT halen van 7 procent tegen 2017. Dat is een verdubbeling van de huidige koers. Daarbij wordt de mobiliteit en flexibiliteit van de werknemers versterkt en wil het bedrijf jong talent bevorderen. In België werken iets meer dan 110 mensen voor Bull (Bron: Trendstop, op basis van de jaarrekening van 2012). Aan het hoofd van de organisatie staat Saskia Van Uffelen, voormalig ICT Woman of the year en Digital Champion. Of de herstructurering ook betekent dat er in het Belgische personeelsbestand wordt gesneden wil het bedrijf bevestigen noch ontkennen.