Het consortium 2Gether, dat geleid wordt door Bull, heeft een contract van 43 miljoen euro over 5 jaar in de wacht gesleept bij Eurocontrol. Dat is het organisme dat de veiligheid van het Europese luchtruim controleert. Het contract behelst de ontwikkeling en testing van kritieke applicaties. Het contract kan mogelijk nog verlengd worden met twee jaar.

Eurocontrol wilde een nieuwe, (zowel financieel als operationeel) efficiëntere en meer servicegeoriënteerde sourcingstrategie invoeren. Die strategie impliceerde dat de benadering op basis van 'time and means' verlaten werd ten voordele van een forfaitaire facturatie op basis van een servicescatalogus.

Het consortium 2Gether omvat naast Bull ook Tata Consultancy Services. 2Gether zal 70 mensen overnemen van verschillende dienstenleveranciers en zal een software factory op poten zetten die de taken in handen neemt die tot dusver door 15 onderaannemers werden uitgevoerd. De kritieke en ultrabeveiligde applicaties die worden ontwikkeld, zijn bedoeld om het Europese luchtverkeer te beheren. In het bijzonder zullen met de applicaties de vliegroutes worden gedefinieerd en geoptimaliseerd, zal het vliegplan worden gecontroleerd en het Europese luchtruim worden beveiligd.

Het consortium 2Gether, dat geleid wordt door Bull, heeft een contract van 43 miljoen euro over 5 jaar in de wacht gesleept bij Eurocontrol. Dat is het organisme dat de veiligheid van het Europese luchtruim controleert. Het contract behelst de ontwikkeling en testing van kritieke applicaties. Het contract kan mogelijk nog verlengd worden met twee jaar. Eurocontrol wilde een nieuwe, (zowel financieel als operationeel) efficiëntere en meer servicegeoriënteerde sourcingstrategie invoeren. Die strategie impliceerde dat de benadering op basis van 'time and means' verlaten werd ten voordele van een forfaitaire facturatie op basis van een servicescatalogus. Het consortium 2Gether omvat naast Bull ook Tata Consultancy Services. 2Gether zal 70 mensen overnemen van verschillende dienstenleveranciers en zal een software factory op poten zetten die de taken in handen neemt die tot dusver door 15 onderaannemers werden uitgevoerd. De kritieke en ultrabeveiligde applicaties die worden ontwikkeld, zijn bedoeld om het Europese luchtverkeer te beheren. In het bijzonder zullen met de applicaties de vliegroutes worden gedefinieerd en geoptimaliseerd, zal het vliegplan worden gecontroleerd en het Europese luchtruim worden beveiligd.