De Amerikaanse president Bush heeft zijn handtekening gezet onder een wet die de federale overheid er nog meer afluisterbevoegdheid geeft. De overheid kan nu zonder voorafgaandelijke aanvraag of toestemming ook internationale telefoongesprekken afluisteren, en e-mails onderscheppen van en naar eender welke Amerikaanse burger.

Nog het meest verontrustende is dat deze wet met verregaande gevolgen voor de rechten en privacy van de burgers, in recordtempo afgehaspeld werd door zowel Kamer en Senaat vlak voor het zomerreces. Een woordvoerder van het Witte Huis haastte zich om het 'publieke ongemak' af te wimpelen. 'De nieuwe wet is een noodzakelijk kwaad om de overheid voldoende macht te geven om te focussen op verdachte individuen overzee', klonk het. [TelecomTV] doet uitgebreid verslag over de zaak.

De Amerikaanse president Bush heeft zijn handtekening gezet onder een wet die de federale overheid er nog meer afluisterbevoegdheid geeft. De overheid kan nu zonder voorafgaandelijke aanvraag of toestemming ook internationale telefoongesprekken afluisteren, en e-mails onderscheppen van en naar eender welke Amerikaanse burger. Nog het meest verontrustende is dat deze wet met verregaande gevolgen voor de rechten en privacy van de burgers, in recordtempo afgehaspeld werd door zowel Kamer en Senaat vlak voor het zomerreces. Een woordvoerder van het Witte Huis haastte zich om het 'publieke ongemak' af te wimpelen. 'De nieuwe wet is een noodzakelijk kwaad om de overheid voldoende macht te geven om te focussen op verdachte individuen overzee', klonk het. [TelecomTV] doet uitgebreid verslag over de zaak.