Het Zaventemse consultancybedrijf BnV Consultants, gespecialiseerd in erp, crm en business intelligence, komt in handen van zijn Franse sectorgenoot Business & Decision. "De beste manier om sterker naar de markt te gaan", klinkt het bij BnV.

Het Franse Business & Decision neemt BnV Consultants over voor een niet nader genoemd bedrag. "We hebben elkaar gevonden in de sector", vertelt Patrick Van Roey, managing director van BnV Consultants. "We hebben als kleinere onderneming onze kar aan een grotere firma vastgehaakt. Het was de beste manier om sterker naar de markt te gaan." Om verder te groeien onderzocht BnV onder meer ook een beursgang of eigen overnames, maar voor het eerste "was het huidige klimaat niet ideaal" en met het tweede "hebben we nauwelijks ervaring". Meerdere kandidaat-overnemers passeerden de revue, Business & Decision leek volgens Van Roey de beste 'fit'.

BnV Consultants, opgericht in 1998, is een Belgische erp-, crm- en BI-consultancyfirma met een focus op software uit de Oracle-stal: Oracle BI, Siebel, Peoplesoft en JD Edwards. De firma heeft ook een Nederlandse vestiging. De klanten zitten verspreid over de banksector, de overheid, industrie en telecom. Het bedrijf draaide vorig jaar een omzet van 8,2 miljoen euro met 75 mensen.

Na de overname ziet Van Roey zijn bedrijf - volgens de strategie van Business & Decision - nog vrij onafhankelijk blijven verder werken. De synergieën liggen volgens Van Roey vooral op vlak van BI en sales. "We zijn erg complementair. Business & Decision is vooral sterk in BI, BnV in erp Bovendien krijgt Business & Decision met ons een sterke uitbreiding in België en ook Nederland."

Het Zaventemse consultancybedrijf BnV Consultants, gespecialiseerd in erp, crm en business intelligence, komt in handen van zijn Franse sectorgenoot Business & Decision. "De beste manier om sterker naar de markt te gaan", klinkt het bij BnV. Het Franse Business & Decision neemt BnV Consultants over voor een niet nader genoemd bedrag. "We hebben elkaar gevonden in de sector", vertelt Patrick Van Roey, managing director van BnV Consultants. "We hebben als kleinere onderneming onze kar aan een grotere firma vastgehaakt. Het was de beste manier om sterker naar de markt te gaan." Om verder te groeien onderzocht BnV onder meer ook een beursgang of eigen overnames, maar voor het eerste "was het huidige klimaat niet ideaal" en met het tweede "hebben we nauwelijks ervaring". Meerdere kandidaat-overnemers passeerden de revue, Business & Decision leek volgens Van Roey de beste 'fit'. BnV Consultants, opgericht in 1998, is een Belgische erp-, crm- en BI-consultancyfirma met een focus op software uit de Oracle-stal: Oracle BI, Siebel, Peoplesoft en JD Edwards. De firma heeft ook een Nederlandse vestiging. De klanten zitten verspreid over de banksector, de overheid, industrie en telecom. Het bedrijf draaide vorig jaar een omzet van 8,2 miljoen euro met 75 mensen. Na de overname ziet Van Roey zijn bedrijf - volgens de strategie van Business & Decision - nog vrij onafhankelijk blijven verder werken. De synergieën liggen volgens Van Roey vooral op vlak van BI en sales. "We zijn erg complementair. Business & Decision is vooral sterk in BI, BnV in erp Bovendien krijgt Business & Decision met ons een sterke uitbreiding in België en ook Nederland."