Het fenomeen 'bring your own device' (byod) mag dan aanlokkelijk zijn, security blijft een rem op de aanname van de technologie.

Om tegemoet te komen aan zowel de noden van it om gegevens te beveiligen als de wens van werknemers om overal in alle vrijheid zijn (mobiel) toestel te kunnen gebruiken, heeft de Franse groep Thales de oplossing Teopad ontwikkeld. Het concept is eenvoudig: professionele omgevingen op een smartphone of tablet scheiden van privégebruik via een zogeheten 'sandbox'. De werkgever beschikt over een ruimte die hij op een beveiligde manier beheert en waarin professionele apps geïnstalleerd zijn die - mits authentificatie - gedownload worden uit de ThalesStore (een downloadplatform dat met tools van Thales gebouwd is en dat gehost wordt op servers van het bedrijf). Het gaat dan zowel om bestaande apps van derden als apps die 'op maat' ontwikkeld worden.

In het privégedeelte kan de gebruiker dan weer in alle vrijheid installeren wat hij maar wil. Het pro-gedeelte wordt via een vpn-verbinding beheerd door het enterprisenetwerk. De versleuteling van gegevens gebeurt ofwel via software, ofwel via een microSD-geheugenkaart, terwijl het encrypteren van de stem optioneel gebeurt.

Een van de grote voordelen van Teopad is volgens Pierre Blondeau - bij Thales Belgium de sales & marketingverantwoordelijke voor de securityproducten - het gemak om de oplossing uit te rollen en het gebruik ervan: geraffineerde ergonomie met onder meer een vlotte en intuïtieve navigatie tussen de twee modi. Maar ook de sterke beveiliging en de kostenbesparing spelen uiteraard mee: er is immers geen specifieke hardware-investering nodig. De app is bovendien erg licht en vraagt niet dat een toestel moet herstart worden telkens wanneer je schakelt tussen 'privé' en 'professioneel'.

Teopad is beschikbaar voor Android-smartphones en -tablets, en binnenkort ook voor Windows 8 en iOS.

Het fenomeen 'bring your own device' (byod) mag dan aanlokkelijk zijn, security blijft een rem op de aanname van de technologie. Om tegemoet te komen aan zowel de noden van it om gegevens te beveiligen als de wens van werknemers om overal in alle vrijheid zijn (mobiel) toestel te kunnen gebruiken, heeft de Franse groep Thales de oplossing Teopad ontwikkeld. Het concept is eenvoudig: professionele omgevingen op een smartphone of tablet scheiden van privégebruik via een zogeheten 'sandbox'. De werkgever beschikt over een ruimte die hij op een beveiligde manier beheert en waarin professionele apps geïnstalleerd zijn die - mits authentificatie - gedownload worden uit de ThalesStore (een downloadplatform dat met tools van Thales gebouwd is en dat gehost wordt op servers van het bedrijf). Het gaat dan zowel om bestaande apps van derden als apps die 'op maat' ontwikkeld worden. In het privégedeelte kan de gebruiker dan weer in alle vrijheid installeren wat hij maar wil. Het pro-gedeelte wordt via een vpn-verbinding beheerd door het enterprisenetwerk. De versleuteling van gegevens gebeurt ofwel via software, ofwel via een microSD-geheugenkaart, terwijl het encrypteren van de stem optioneel gebeurt. Een van de grote voordelen van Teopad is volgens Pierre Blondeau - bij Thales Belgium de sales & marketingverantwoordelijke voor de securityproducten - het gemak om de oplossing uit te rollen en het gebruik ervan: geraffineerde ergonomie met onder meer een vlotte en intuïtieve navigatie tussen de twee modi. Maar ook de sterke beveiliging en de kostenbesparing spelen uiteraard mee: er is immers geen specifieke hardware-investering nodig. De app is bovendien erg licht en vraagt niet dat een toestel moet herstart worden telkens wanneer je schakelt tussen 'privé' en 'professioneel'. Teopad is beschikbaar voor Android-smartphones en -tablets, en binnenkort ook voor Windows 8 en iOS.