Bedrijfssoftwarespecialist CA knipt 8 procent van z'n werknemersbestand weg, of zowat 1000 jobs. Vooral in de VS zal de reorganisatie zich laten voelen.

Het is het eerste grote wapenfeit van de nieuwe ceo Bill McCracken. Hij wil dat CA efficiënter wordt en meer concurrentieel. Daarom wil hij snoeien in het personeelsbestand. 1000 jobs moeten verdwijnen. Ook zal het bepaalde filialen samenvoegen of sluiten. Verder zal het bedrijf z'n r&d focussen op meer winstgevende domeinen.

CA rekent op een eenmalige herstructureringskost van 50 miljoen dollar, wat zich zal laten voelen in de winstcijfers. De voorbije jaren verdwenen al ruim 3000 jobs bij CA.

Bedrijfssoftwarespecialist CA knipt 8 procent van z'n werknemersbestand weg, of zowat 1000 jobs. Vooral in de VS zal de reorganisatie zich laten voelen. Het is het eerste grote wapenfeit van de nieuwe ceo Bill McCracken. Hij wil dat CA efficiënter wordt en meer concurrentieel. Daarom wil hij snoeien in het personeelsbestand. 1000 jobs moeten verdwijnen. Ook zal het bepaalde filialen samenvoegen of sluiten. Verder zal het bedrijf z'n r&d focussen op meer winstgevende domeinen. CA rekent op een eenmalige herstructureringskost van 50 miljoen dollar, wat zich zal laten voelen in de winstcijfers. De voorbije jaren verdwenen al ruim 3000 jobs bij CA.