Californië gaat zwakke wachtwoorden verbieden voor slimme apparaten

08/10/18 om 16:14 - Bijgewerkt om 16:14

Bron: Anp

Slimme apparaten mogen in Californië niet meer worden geleverd met ingebouwde zwakke wachtwoorden, zoals 'password', 'welcome' of '123456789'. Elk apparaat dat in de staat wordt gemaakt of verkocht, moet vanaf 2020 goed beveiligd zijn op het moment dat de klant het koopt.

Californië gaat zwakke wachtwoorden verbieden voor slimme apparaten

© web

In de nieuwe regels staat dat elk apparaat een 'uniek' voorgeprogrammeerd wachtwoord moet hebben, of dat klanten een apparaat pas moeten kunnen gebruiken wanneer ze zelf een sterk wachtwoord hebben aangemaakt.

De nieuwe regels hebben te maken met de opkomst van het Internet of Things. In huis, op straat en op kantoor staan steeds meer slimme apparaten, die verbonden zijn met elkaar en met de rest van de wereld. Het gaat bijvoorbeeld om speelgoed, babyfoons, printers, elektrische tandenborstels en bewakingscamera's. Fabrikanten steken vaak niet veel tijd en geld in de beveiliging, omdat dit de apparaten duurder en minder toegankelijk maakt. Maar dat maakt ze ook kwetsbaar. Hackers kunnen de apparaten bijvoorbeeld overnemen en gebruiken voor gecoördineerde cyberaanvallen.

Lees meer over: