Waar de meeste voice-over-ip (voip) applicaties à la Skype of Viber een stabiele internetverbinding nodig hebben, werkt de nieuwe CallTiger Android-app over het 'gewone' gsm-netwerk. De app integreert zich in het Android-besturingssysteem en 'onderschept' de telefoontjes die je wil plegen. De app start vervolgens een callback-systeem op. Het komt er op neer dat je dan opgebeld wordt om je gewenste gesprekspartner aan de lijn te krijgen. Omdat je een oproep ontvangt, betaal je enkel roaming-in tarieven, wat nog steeds minstens twee keer goedkoper is als roaming-out. Belgische klanten zouden op die manier mobiel bellen aan 4 cent in plaats van gemiddeld 15 cent buiten hun bundel, rekent het bedrijf voor.

Maar vooral in een internationale omgeving moet je via de app de mobiele telefoonkosten aanzienlijk kunnen drukken. CallTiger wordt dan ook wereldwijd gelanceerd in tien talen. Voor bedrijven bestaat een aangepaste Pro-versie om de app makkelijk uit te rollen voor alle werknemers.

Waar de meeste voice-over-ip (voip) applicaties à la Skype of Viber een stabiele internetverbinding nodig hebben, werkt de nieuwe CallTiger Android-app over het 'gewone' gsm-netwerk. De app integreert zich in het Android-besturingssysteem en 'onderschept' de telefoontjes die je wil plegen. De app start vervolgens een callback-systeem op. Het komt er op neer dat je dan opgebeld wordt om je gewenste gesprekspartner aan de lijn te krijgen. Omdat je een oproep ontvangt, betaal je enkel roaming-in tarieven, wat nog steeds minstens twee keer goedkoper is als roaming-out. Belgische klanten zouden op die manier mobiel bellen aan 4 cent in plaats van gemiddeld 15 cent buiten hun bundel, rekent het bedrijf voor.Maar vooral in een internationale omgeving moet je via de app de mobiele telefoonkosten aanzienlijk kunnen drukken. CallTiger wordt dan ook wereldwijd gelanceerd in tien talen. Voor bedrijven bestaat een aangepaste Pro-versie om de app makkelijk uit te rollen voor alle werknemers.