Dat stelt de Britse privacywaakhond die een informatieverzoek van de Amerikaan David Caroll rechtmatig achtte en het Britse bedrijf sommeerde met de gegevens op de proppen te komen.

Privacyexperts denken dat de uitspraak grote precedentwerking heeft nu miljoenen Amerikanen kunnen opvragen wat Cambridge Analytica met hun gegevens heeft gedaan.

Het bedrijf kreeg 87 miljoen profielen in handen en gebruikte die gegevens zonder medeweten van de accounthouders voor analyse en marketingdoeleinden, waaronder de verkiezingscampagne van president Donald Trump. Door de uitspraak van de waakhond kan nu precies worden nagegaan hoe Cambridge te werk ging.

Cambridge Analytica raakte door het schandaal in de financiële problemen en heeft ondertussen het faillissement aangevraagd.

Dat stelt de Britse privacywaakhond die een informatieverzoek van de Amerikaan David Caroll rechtmatig achtte en het Britse bedrijf sommeerde met de gegevens op de proppen te komen.Privacyexperts denken dat de uitspraak grote precedentwerking heeft nu miljoenen Amerikanen kunnen opvragen wat Cambridge Analytica met hun gegevens heeft gedaan.Het bedrijf kreeg 87 miljoen profielen in handen en gebruikte die gegevens zonder medeweten van de accounthouders voor analyse en marketingdoeleinden, waaronder de verkiezingscampagne van president Donald Trump. Door de uitspraak van de waakhond kan nu precies worden nagegaan hoe Cambridge te werk ging.Cambridge Analytica raakte door het schandaal in de financiële problemen en heeft ondertussen het faillissement aangevraagd.