1,7 miljard pond of ongeveer 2,1 miljard euro, dat is wat het Canadese it-dienstenleverancier CGI Group wilt betalen voor Logica.

De raad van bestuur van Logica adviseert de aandeelhouders om het 'eerlijke en redelijke' bod te aanvaarden. De overnamesom - 105 pence is een bonus van ongeveer 60 procent op de slotkoers van gisteren.

CGI is in onze contreien minder bekend, maar de firma draait wereldwijd een omzet van 4,3 miljard dollar en haalde in 2001 een nettowinst van 435,1 miljoen dollar. Er werken 31.000 mensen, vooral in Noord-Amerika (Canada en de VS). 2500 van hen zijn actief in Europa. CGI is ook beperkt aanwezig in België (in Sint-Joost-ten-Noode), met 12 mensen voor een half miljoen euro omzet. Het bedrijf heeft referenties als Euroclear, Belgacom, Mobistar en Base. Ter vergelijking bij Logica België, sinds kort geleid door Hans Vets, werken 300 mensen voor een omzet van zowat 50 miljoen euro.

Logica zelf is een it-dienstenreus, goed voor een omzet van 3,9 miljard pond (4,9 miljard euro) en 42.000 werknemers wereldwijd, die de laatste jaren in lastig vaarwater beland is. In december kondigde het bedrijf nog een herstructurering aan waarbij 1300 jobs zouden verdwijnen, waaronder enkele honderden in de Benelux in de loop van dit jaar.

Als de overname wordt goedgekeurd, zou ze in september al kunnen zijn afgerond.

1,7 miljard pond of ongeveer 2,1 miljard euro, dat is wat het Canadese it-dienstenleverancier CGI Group wilt betalen voor Logica. De raad van bestuur van Logica adviseert de aandeelhouders om het 'eerlijke en redelijke' bod te aanvaarden. De overnamesom - 105 pence is een bonus van ongeveer 60 procent op de slotkoers van gisteren. CGI is in onze contreien minder bekend, maar de firma draait wereldwijd een omzet van 4,3 miljard dollar en haalde in 2001 een nettowinst van 435,1 miljoen dollar. Er werken 31.000 mensen, vooral in Noord-Amerika (Canada en de VS). 2500 van hen zijn actief in Europa. CGI is ook beperkt aanwezig in België (in Sint-Joost-ten-Noode), met 12 mensen voor een half miljoen euro omzet. Het bedrijf heeft referenties als Euroclear, Belgacom, Mobistar en Base. Ter vergelijking bij Logica België, sinds kort geleid door Hans Vets, werken 300 mensen voor een omzet van zowat 50 miljoen euro. Logica zelf is een it-dienstenreus, goed voor een omzet van 3,9 miljard pond (4,9 miljard euro) en 42.000 werknemers wereldwijd, die de laatste jaren in lastig vaarwater beland is. In december kondigde het bedrijf nog een herstructurering aan waarbij 1300 jobs zouden verdwijnen, waaronder enkele honderden in de Benelux in de loop van dit jaar. Als de overname wordt goedgekeurd, zou ze in september al kunnen zijn afgerond.