Begin september maakte Twitter bekend het aanpassen van tweets te testen. Er gingen al langer geruchten dat het bedrijf aan die omstreden functie zou werken. Tikfouten of ongelukkige formuleringen kunnen dankzij de feature binnen een half uur na publicatie van een tweet nog aangepast worden, meldde het techbedrijf bij de aankondiging.

Angst voor misleiding

Critici van het aanpassen van tweets waren bang dat gebruikers de inhoud van hun berichten volledig zouden veranderen en daarmee mensen zouden kunnen misleiden. Twitter zegt dat duidelijk wordt als een tweet is aangepast. Ook is de geschiedenis van alle versies van het bericht in te zien.

Begin september maakte Twitter bekend het aanpassen van tweets te testen. Er gingen al langer geruchten dat het bedrijf aan die omstreden functie zou werken. Tikfouten of ongelukkige formuleringen kunnen dankzij de feature binnen een half uur na publicatie van een tweet nog aangepast worden, meldde het techbedrijf bij de aankondiging.Critici van het aanpassen van tweets waren bang dat gebruikers de inhoud van hun berichten volledig zouden veranderen en daarmee mensen zouden kunnen misleiden. Twitter zegt dat duidelijk wordt als een tweet is aangepast. Ook is de geschiedenis van alle versies van het bericht in te zien.