Volgens de producent is het met de nieuwe chip mogelijk de belettering op een vliegtuig waar te nemen dat op 18 kilometer afstand vliegt. De nieuwe chip, de APS-H is van het CMOS-type en heeft een resolutie van 19.500 x 12.600 pixels, tot nog toe een record.

De chip heeft daarbij ook nog een grote uitleessnelheid, van 1,25 miljard pixels per seconde. De APS-H is wel wat groter dan de veelgebruikte APS-C. Hij wordt het eerst verwerkt in de EOS1D-lijn spiegelreflexcamera's.

Canon ziet echter vooral toepassingen in gespecialiseerde camera's zoals die voor bewakingsdoeleinden of in meetinstrumenten waarbij een extreme nauwkeurigheid is vereist.

Bron: Automatiseringgids

Volgens de producent is het met de nieuwe chip mogelijk de belettering op een vliegtuig waar te nemen dat op 18 kilometer afstand vliegt. De nieuwe chip, de APS-H is van het CMOS-type en heeft een resolutie van 19.500 x 12.600 pixels, tot nog toe een record.De chip heeft daarbij ook nog een grote uitleessnelheid, van 1,25 miljard pixels per seconde. De APS-H is wel wat groter dan de veelgebruikte APS-C. Hij wordt het eerst verwerkt in de EOS1D-lijn spiegelreflexcamera's.Canon ziet echter vooral toepassingen in gespecialiseerde camera's zoals die voor bewakingsdoeleinden of in meetinstrumenten waarbij een extreme nauwkeurigheid is vereist. Bron: Automatiseringgids