Om een goed portret te maken, gebruiken fotografen meestal een flitser. Die moet op een bepaalde manier afgesteld en gericht worden om een goed resultaat te krijgen. Een flitser die rechtstreeks op het model is gericht, veroorzaakt namelijk 'harde' schaduwen op het gezicht, met een weinig flatterende foto tot gevolg. Daarom wordt een flitser meestal van het model weggedraaid en gericht op een muur of een plafond. Het licht van de flits kaatst af en er ontstaat een 'zacht' licht. Hierdoor wordt het model goed belicht, zonder dat er lelijke schaduwen ontstaan.

Die opstelling perfect krijgen is voor een fotograaf vaak een proces van trial-and-error. De hoek van de reflectie moet namelijk zo juist mogelijk zijn om een goede foto te bekomen. Canon wil dat proces nu laten automatiseren door middel van een AI die de berekeningen voor je doet.

Op volledige automatische mode scant de flitser de afstand tot het onderwerp en het plafond met een laser en berekent zo de beste hoek. Er is ook een semiautomatische mode waarin de flitser geen berekeningen doet, maar waarin de fotograaf verschillende posities kan opslaan in het geheugen en die dan kan oproepen wanneer nodig.

Canon benadrukt wel dat deze flitser niet bedoeld is voor professionele fotografen, maar eerder voor mensen die graag aan flitsfotografie willen doen, zonder zich er echt in te verdiepen. De Speedlite-470EX-AI zou vanaf april beschikbaar zijn en rond de 400 dollar kosten.

Om een goed portret te maken, gebruiken fotografen meestal een flitser. Die moet op een bepaalde manier afgesteld en gericht worden om een goed resultaat te krijgen. Een flitser die rechtstreeks op het model is gericht, veroorzaakt namelijk 'harde' schaduwen op het gezicht, met een weinig flatterende foto tot gevolg. Daarom wordt een flitser meestal van het model weggedraaid en gericht op een muur of een plafond. Het licht van de flits kaatst af en er ontstaat een 'zacht' licht. Hierdoor wordt het model goed belicht, zonder dat er lelijke schaduwen ontstaan.Die opstelling perfect krijgen is voor een fotograaf vaak een proces van trial-and-error. De hoek van de reflectie moet namelijk zo juist mogelijk zijn om een goede foto te bekomen. Canon wil dat proces nu laten automatiseren door middel van een AI die de berekeningen voor je doet.Op volledige automatische mode scant de flitser de afstand tot het onderwerp en het plafond met een laser en berekent zo de beste hoek. Er is ook een semiautomatische mode waarin de flitser geen berekeningen doet, maar waarin de fotograaf verschillende posities kan opslaan in het geheugen en die dan kan oproepen wanneer nodig.Canon benadrukt wel dat deze flitser niet bedoeld is voor professionele fotografen, maar eerder voor mensen die graag aan flitsfotografie willen doen, zonder zich er echt in te verdiepen. De Speedlite-470EX-AI zou vanaf april beschikbaar zijn en rond de 400 dollar kosten.