Capgemini Belgium heeft voor 2 "topprofielen" een beurs voor een mba-opleiding aan de Britse Cranfield School of Management klaarliggen en daarna een "job op topniveau".

Het Belgische filiaal van it-dienstenleverancier Capgemini heeft een originele manier bedacht om 2 belangrijke (niet nader genoemde) plaatsen in te vullen "op topniveau bij Capgemini Belgium". Het bedrijf heeft een beurs klaarliggen voor twee kandidaten om gedurende twaalf maanden aan de Britse Cranfield School of Management een mba te gaan volgen. Na dat jaar studeren krijgen de 2 uitverkorenen een job op dat mba-niveau bij Capgemini Belgium.

Dat opleidingen op hoog niveau belangrijke lokkers zijn voor gekwalificeerd personeel heeft niet alleen Capgemini begrepen. Onlangs nog kondigde het Antwerpse it-bedrijf Xylos de opstart van een 'master program' aan voor eigen mensen en werknemers van klanten, in de hoop zo de juiste profielen te kunnen aantrekken.

Eén van de eerste Belgische bedrijven met een dergelijk idee was echter Inno.com, dat vorig jaar een interne cursus 'enterprise architecture' in samenwerking met 5 universiteiten, UAMS, Vlerick en Vlhora (Vlaamse Hogeschoolraad) uitbouwde tot een 'openbaar academisch programma'. De cursus krijgt dit jaar een vervolg, te meer daar ze een belangrijk rekruteringsargument is geworden voor Inno.com, zo zei Ceo Johan Cattersel vorige maand nog aan Data News: "We merken dat sollicitanten de opleiding als een pluspunt beschouwen om hier aan de slag te kunnen. Ze zeggen bij de aanwerving zelfs expliciet dat ze hopen de expert class te kunnen volgen."

Capgemini Belgium heeft voor 2 "topprofielen" een beurs voor een mba-opleiding aan de Britse Cranfield School of Management klaarliggen en daarna een "job op topniveau". Het Belgische filiaal van it-dienstenleverancier Capgemini heeft een originele manier bedacht om 2 belangrijke (niet nader genoemde) plaatsen in te vullen "op topniveau bij Capgemini Belgium". Het bedrijf heeft een beurs klaarliggen voor twee kandidaten om gedurende twaalf maanden aan de Britse Cranfield School of Management een mba te gaan volgen. Na dat jaar studeren krijgen de 2 uitverkorenen een job op dat mba-niveau bij Capgemini Belgium. Dat opleidingen op hoog niveau belangrijke lokkers zijn voor gekwalificeerd personeel heeft niet alleen Capgemini begrepen. Onlangs nog kondigde het Antwerpse it-bedrijf Xylos de opstart van een 'master program' aan voor eigen mensen en werknemers van klanten, in de hoop zo de juiste profielen te kunnen aantrekken. Eén van de eerste Belgische bedrijven met een dergelijk idee was echter Inno.com, dat vorig jaar een interne cursus 'enterprise architecture' in samenwerking met 5 universiteiten, UAMS, Vlerick en Vlhora (Vlaamse Hogeschoolraad) uitbouwde tot een 'openbaar academisch programma'. De cursus krijgt dit jaar een vervolg, te meer daar ze een belangrijk rekruteringsargument is geworden voor Inno.com, zo zei Ceo Johan Cattersel vorige maand nog aan Data News: "We merken dat sollicitanten de opleiding als een pluspunt beschouwen om hier aan de slag te kunnen. Ze zeggen bij de aanwerving zelfs expliciet dat ze hopen de expert class te kunnen volgen."