It-consultingbedrijf Capgemini heeft twee Franse bedrijven overgenomen, Artesys en Avantias.

De twee overnames zijn samen goed voor ongeveer 40 miljoen euro in contanten. Artesys levert it-infrastructuuroplossingen en Avantias is gespecialiseerd in ECM (enterprise content management). Artesys heeft 131 mensen in huis voor een omzet van 25 miljoen euro, Avantias telt 125 mensen en draait een omzet van 13,6 miljoen euro. Avantias is buiten Frankrijk ook aanwezig in New York, London en Oslo.

Volgens Capgemini passen de activiteiten van beide bedrijven perfect in de strategie van de groep: Artesys met name in binnen de Infrastructure Transformation Services-afdeling die bedrijven wilt helpen met de stap cloud computing, Avantias binnen de Business Information Management-poot die klanten helpt om de informatie binnen bedrijven te beheren.

Bovendien ziet Capgemini Frankrijk, goed voor 22 procent van de omzet van de groep, ook terugkeren naar groei. Het bedrijf stelt daarom 4500 extra mensen te willen aanwerven in Frankrijk.

It-consultingbedrijf Capgemini heeft twee Franse bedrijven overgenomen, Artesys en Avantias. De twee overnames zijn samen goed voor ongeveer 40 miljoen euro in contanten. Artesys levert it-infrastructuuroplossingen en Avantias is gespecialiseerd in ECM (enterprise content management). Artesys heeft 131 mensen in huis voor een omzet van 25 miljoen euro, Avantias telt 125 mensen en draait een omzet van 13,6 miljoen euro. Avantias is buiten Frankrijk ook aanwezig in New York, London en Oslo. Volgens Capgemini passen de activiteiten van beide bedrijven perfect in de strategie van de groep: Artesys met name in binnen de Infrastructure Transformation Services-afdeling die bedrijven wilt helpen met de stap cloud computing, Avantias binnen de Business Information Management-poot die klanten helpt om de informatie binnen bedrijven te beheren. Bovendien ziet Capgemini Frankrijk, goed voor 22 procent van de omzet van de groep, ook terugkeren naar groei. Het bedrijf stelt daarom 4500 extra mensen te willen aanwerven in Frankrijk.