Media-Saturn, de Duitse holding boven elektronicaketens als Media Markt en Saturn, heeft Capgemini ingeschakeld voor het beheer van zijn it-infrastructuur.

Het Duitse filiaal van it-dienstenleverancier Capgemini zal bij Media-Saturn de komende jaren instaan voor het centrale beheer en hosting van de datacenters en it-infrastructuur van het bedrijf voor ruim 900 locaties in 16 Europese en Aziatische landen. Het gaat onder meer om datacenterdiensten, het beheer van de besturingssystemen en opslag en back-up.

De transitieperiode gaat nu van start, met de overname van de it-infrastructuur in het hoofdkwartier van de groep in het Duitse Ingolstadt en van het marketingagentschap van het bedrijf, redblue, in München. Capgemini zegt zijn diensten te zullen leveren vanuit Duitsland, Polen en India. De waarde en precieze duur van het contract werden niet meegedeeld.

De elektronicaketen heeft in ons land 21 Media Markt- en Saturn-winkels. Er werken 1420 mensen. De hele groep telt ongeveer 70.000 werknemers, goed voor een omzet van zowat 20,6 miljard euro per jaar.

Media-Saturn, de Duitse holding boven elektronicaketens als Media Markt en Saturn, heeft Capgemini ingeschakeld voor het beheer van zijn it-infrastructuur. Het Duitse filiaal van it-dienstenleverancier Capgemini zal bij Media-Saturn de komende jaren instaan voor het centrale beheer en hosting van de datacenters en it-infrastructuur van het bedrijf voor ruim 900 locaties in 16 Europese en Aziatische landen. Het gaat onder meer om datacenterdiensten, het beheer van de besturingssystemen en opslag en back-up. De transitieperiode gaat nu van start, met de overname van de it-infrastructuur in het hoofdkwartier van de groep in het Duitse Ingolstadt en van het marketingagentschap van het bedrijf, redblue, in München. Capgemini zegt zijn diensten te zullen leveren vanuit Duitsland, Polen en India. De waarde en precieze duur van het contract werden niet meegedeeld. De elektronicaketen heeft in ons land 21 Media Markt- en Saturn-winkels. Er werken 1420 mensen. De hele groep telt ongeveer 70.000 werknemers, goed voor een omzet van zowat 20,6 miljard euro per jaar.