Het overkomt iedereen weleens, al gebeurt het bij sommigen meer dan bij anderen. Het betekent in ieder geval voor iedereen tijdverlies als je na een wervelwind aan letters, woorden en zinnen beseft dat je de Shiftlock- of Capslocktoets hebt ingedrukt en alles in hoofdletters hebt getikt.

Met Capslock Goodbye hoef je niet opnieuw te beginnen. Toch niet als je de tool inschakelt. De naam Capslock Goodbye omvat namelijk precies wat je ervan kunt verwachten. Het programma is erop gericht de Capslock-toets uit te schakelen, zodat je een tekst niet langer ongewild in hoofdletters intikt.

Maar de tool beschikt nog over andere mogelijkheden. Zo kun je ook de functie van de Insert- en de ScrLk-toets herdefiniëren. Het werkt eenvoudigweg door de gewenste functie uit een menu te selecteren en vervolgens je systeem opnieuw op te starten.

De tool Capslock Goodbye heeft op het eerste gezicht niet veel om het lijf, maar ze helpt wel een aantal ergernissen de wereld uit. Uiteraard kun je te allen tijde weer uitsluitend op jezelf vertrouwen door de oorspronkelijke functie van de betreffende toets te herstellen. (ZDNet/BO)

Het overkomt iedereen weleens, al gebeurt het bij sommigen meer dan bij anderen. Het betekent in ieder geval voor iedereen tijdverlies als je na een wervelwind aan letters, woorden en zinnen beseft dat je de Shiftlock- of Capslocktoets hebt ingedrukt en alles in hoofdletters hebt getikt. Met Capslock Goodbye hoef je niet opnieuw te beginnen. Toch niet als je de tool inschakelt. De naam Capslock Goodbye omvat namelijk precies wat je ervan kunt verwachten. Het programma is erop gericht de Capslock-toets uit te schakelen, zodat je een tekst niet langer ongewild in hoofdletters intikt. Maar de tool beschikt nog over andere mogelijkheden. Zo kun je ook de functie van de Insert- en de ScrLk-toets herdefiniëren. Het werkt eenvoudigweg door de gewenste functie uit een menu te selecteren en vervolgens je systeem opnieuw op te starten. De tool Capslock Goodbye heeft op het eerste gezicht niet veel om het lijf, maar ze helpt wel een aantal ergernissen de wereld uit. Uiteraard kun je te allen tijde weer uitsluitend op jezelf vertrouwen door de oorspronkelijke functie van de betreffende toets te herstellen. (ZDNet/BO)