Carl Alloin, de gewezen managing director van Clearwire, gaat aan de slag als sales director bij de it-distributeur Tech Data.

Voor Carl Alloin is het de eerste overstap van een telecom- naar een it-omgeving. De KUL-handelsingenieur begon zijn loopbaan bij Alcatel-Lucent en werkte er midden jaren '90 aan de eerste ADSL- en glasvezeltechnologieën. Vervolgens ging hij aan de slag bij internetdienstenleverancier Eunet dat in '99 overgenomen werd door KPN België. Alloin werd directeur van Planet Internet. In 2004 werd Planet Internet overgenomen door Scarlet en werd Alloin er verantwoordelijk voor de consumenten en kmo-markt.

Datzelfde jaar nog werd Alloin aangetrokken door Telenet als sales director. Vier jaar later kon hij de mobiele operator Clearwire leiden als managing director. Clearwire [schroefde zijn expansieplannen echter terug] waarna Alloin het voor bekeken hield.

Bij Tech Data wordt hij verantwoordelijk voor de verkoop. Met een omzet van ruim 1 miljard euro behoort Tech Data tot de top 7 ict-bedrijven in ons land.

Carl Alloin, de gewezen managing director van Clearwire, gaat aan de slag als sales director bij de it-distributeur Tech Data. Voor Carl Alloin is het de eerste overstap van een telecom- naar een it-omgeving. De KUL-handelsingenieur begon zijn loopbaan bij Alcatel-Lucent en werkte er midden jaren '90 aan de eerste ADSL- en glasvezeltechnologieën. Vervolgens ging hij aan de slag bij internetdienstenleverancier Eunet dat in '99 overgenomen werd door KPN België. Alloin werd directeur van Planet Internet. In 2004 werd Planet Internet overgenomen door Scarlet en werd Alloin er verantwoordelijk voor de consumenten en kmo-markt. Datzelfde jaar nog werd Alloin aangetrokken door Telenet als sales director. Vier jaar later kon hij de mobiele operator Clearwire leiden als managing director. Clearwire [schroefde zijn expansieplannen echter terug] waarna Alloin het voor bekeken hield. Bij Tech Data wordt hij verantwoordelijk voor de verkoop. Met een omzet van ruim 1 miljard euro behoort Tech Data tot de top 7 ict-bedrijven in ons land.