Warenhuisketen Carrefour doet een beroep op IBM voor de transformatie , het beheer en het onderhoud van zijn it-infrastructuur in Frankrijk. Beide partijen ondertekenden daartoe een vijfjarig contract ter waarde van 180 miljoen euro.

De hele it-infrastructuur van Carrefour zal gehost en beheerd worden vanuit het 'groene' datacenter van IBM in de Zuid-Franse stad Montpellier. Big Blue maakt zich ook sterk dat het Carrefour van de veiligste en meest recente technologie voorziet, terwijl de energiekosten aanzienlijk zullen dalen.

Het contract werd ondertekend in juni, en voorziet in de optimalisatie van de it-kosten in thuisland Frankrijk, een verbetering van security en geleverde diensten, en een rationalisering bij onderaannemers. "De overeenkomst moet Carrefour beter wapenen tegen de concurrentie in een snel veranderend retaillandschap", klinkt het in het persbericht.

Warenhuisketen Carrefour doet een beroep op IBM voor de transformatie , het beheer en het onderhoud van zijn it-infrastructuur in Frankrijk. Beide partijen ondertekenden daartoe een vijfjarig contract ter waarde van 180 miljoen euro. De hele it-infrastructuur van Carrefour zal gehost en beheerd worden vanuit het 'groene' datacenter van IBM in de Zuid-Franse stad Montpellier. Big Blue maakt zich ook sterk dat het Carrefour van de veiligste en meest recente technologie voorziet, terwijl de energiekosten aanzienlijk zullen dalen. Het contract werd ondertekend in juni, en voorziet in de optimalisatie van de it-kosten in thuisland Frankrijk, een verbetering van security en geleverde diensten, en een rationalisering bij onderaannemers. "De overeenkomst moet Carrefour beter wapenen tegen de concurrentie in een snel veranderend retaillandschap", klinkt het in het persbericht.