De Franse supermarktketen Carrefour zet met de Nolimbook en de Nolimbook+ twee eigen e-readers in de markt, die gemaakt werden in samenwerking met het eveneens Franse Bookeen. De supermarktketen hoopt vooral in het oog te springen met het lage prijsniveau van de toestellen: het basismodel gaat voor 69,90 euro over de toonbank, de wat beter uitgeruste versie voor 99,90 euro.

De twee e-readers zijn min of meer vergelijkbaar, maar doen wel iets onder voor de concurrentie. Zo maken ze geen gebruik van een HD-eInk-scherm ('elektronische inkt' of eInk is een schermtechniek die geen achtergrondverlichting behoeft). Bij de duurdere versie is er wel een optie om achtergrondverlichting in te schakelen.

Beide e-readers hebben een ingebouwde e-bookwinkel, waar je via wifi digitale boeken kunt aanschaffen. Er zitten momenteel zo'n 100 titels in het voornamelijk Franstalige aanbod.

Carrefour lanceerde ook een applicatie voor Android, waar e-books mee gesynchroniseerd kunnen worden.

De e-readers komen vanaf 14 oktober in 230 Carrefour-vestigingen te liggen. (eReaders.nl / MI)

De Franse supermarktketen Carrefour zet met de Nolimbook en de Nolimbook+ twee eigen e-readers in de markt, die gemaakt werden in samenwerking met het eveneens Franse Bookeen. De supermarktketen hoopt vooral in het oog te springen met het lage prijsniveau van de toestellen: het basismodel gaat voor 69,90 euro over de toonbank, de wat beter uitgeruste versie voor 99,90 euro. De twee e-readers zijn min of meer vergelijkbaar, maar doen wel iets onder voor de concurrentie. Zo maken ze geen gebruik van een HD-eInk-scherm ('elektronische inkt' of eInk is een schermtechniek die geen achtergrondverlichting behoeft). Bij de duurdere versie is er wel een optie om achtergrondverlichting in te schakelen. Beide e-readers hebben een ingebouwde e-bookwinkel, waar je via wifi digitale boeken kunt aanschaffen. Er zitten momenteel zo'n 100 titels in het voornamelijk Franstalige aanbod. Carrefour lanceerde ook een applicatie voor Android, waar e-books mee gesynchroniseerd kunnen worden. De e-readers komen vanaf 14 oktober in 230 Carrefour-vestigingen te liggen. (eReaders.nl / MI)