De vier linkse militanten die vorige donderdag werden opgepakt in het kader van een terrorismeonderzoek, Bertrand Sassoye, Wahoub Fayoumi, Ibrahim Abdallah en Constant Horsmans, zijn aangehouden op basis van twee feiten, zo schrijft Le Soir.

Het eerste feit waarvoor de vier zijn aangehouden, is het bezit van documenten die in beslag werden genomen in Italië tijdens de arrestatie van leden van de Italiaanse communistische partij PCPM. Het gaat om vier pasfoto's met persoonsgegevens die volgens het gerecht kunnen gebruikt worden voor namaken van officiële documenten.

Het tweede feit is dat de vier beschikten over decoderingssoftware om alle data op harde schijven grondig te wissen.

De vier verschijnen woensdag voor de raadkamer. De vijfde, Jean-François Legros, die zaterdag werd gearresteerd in Gemblours omdat hij de voorwaarden van zijn vrijlating had geschonden, is een hongerstaking begonnen, meldt RTBF.

Bron: Belga

De vier linkse militanten die vorige donderdag werden opgepakt in het kader van een terrorismeonderzoek, Bertrand Sassoye, Wahoub Fayoumi, Ibrahim Abdallah en Constant Horsmans, zijn aangehouden op basis van twee feiten, zo schrijft Le Soir. Het eerste feit waarvoor de vier zijn aangehouden, is het bezit van documenten die in beslag werden genomen in Italië tijdens de arrestatie van leden van de Italiaanse communistische partij PCPM. Het gaat om vier pasfoto's met persoonsgegevens die volgens het gerecht kunnen gebruikt worden voor namaken van officiële documenten. Het tweede feit is dat de vier beschikten over decoderingssoftware om alle data op harde schijven grondig te wissen. De vier verschijnen woensdag voor de raadkamer. De vijfde, Jean-François Legros, die zaterdag werd gearresteerd in Gemblours omdat hij de voorwaarden van zijn vrijlating had geschonden, is een hongerstaking begonnen, meldt RTBF. Bron: Belga