Ondanks heel wat minder exposanten, brengt CeBIT - nog steeds de grootste ict-beurs ter wereld - vanaf morgen een kijk op de producten en diensten van meer dan 4.300 bedrijven uit 69 landen. "Een signaal tegen de crisis!"

"Een signaal tegen de crisis!" omschrijft Ernst Raue, bestuurraadlid van de Deutsche Messe, het aanbod op deze editie van CeBIT. Volgens hem mag 4.300 exposanten een succes heten, wegens de crisis en ondanks het feit dat ze vorig jaar nog met 5.845 waren. Heel wat van de afwezigen zijn evenwel ondertussen al failliet gegaan of hebben hun marketing budget op nul gezet. Raue wijst erop dat toch ook een aantal bedrijven terug aanwezig zijn, zoals Dell en Nokia Siemens Networks.

Zwaartepunten in deze editie moeten 'groene it' worden net als telematica en mobiele ict. Meer aandacht gaat ook uit naar 'security', e-gezondheid en vormen van digitaal leren. En voor het eerst wordt ook 'Free & Open Source Software' een onderwerp op zichzelf voor CeBIT.

Interessant is dat in de marge van CeBIT ook werd aangekondigd dat de grote technologiebeurs Hannover Messe (20-24 april) blijkbaar (nog?) niet lijdt onder de crisis en zich als 'stabiel' aandient.

Ondanks heel wat minder exposanten, brengt CeBIT - nog steeds de grootste ict-beurs ter wereld - vanaf morgen een kijk op de producten en diensten van meer dan 4.300 bedrijven uit 69 landen. "Een signaal tegen de crisis!" "Een signaal tegen de crisis!" omschrijft Ernst Raue, bestuurraadlid van de Deutsche Messe, het aanbod op deze editie van CeBIT. Volgens hem mag 4.300 exposanten een succes heten, wegens de crisis en ondanks het feit dat ze vorig jaar nog met 5.845 waren. Heel wat van de afwezigen zijn evenwel ondertussen al failliet gegaan of hebben hun marketing budget op nul gezet. Raue wijst erop dat toch ook een aantal bedrijven terug aanwezig zijn, zoals Dell en Nokia Siemens Networks. Zwaartepunten in deze editie moeten 'groene it' worden net als telematica en mobiele ict. Meer aandacht gaat ook uit naar 'security', e-gezondheid en vormen van digitaal leren. En voor het eerst wordt ook 'Free & Open Source Software' een onderwerp op zichzelf voor CeBIT. Interessant is dat in de marge van CeBIT ook werd aangekondigd dat de grote technologiebeurs Hannover Messe (20-24 april) blijkbaar (nog?) niet lijdt onder de crisis en zich als 'stabiel' aandient.