Vandaag is in het Duitse Hannover de aftrap gegeven van de jaarlijkse CeBIT-beurs. Dit jaar is 'cloud computing' het centrale thema.

Het is niet bepaald een verrassing dat organisator Deutsche Messe voor het thema 'Work and Life with the Cloud' koos voor CeBIT 2011. De afgelopen maanden is het voor wie er nog aan twijfelde meer dan duidelijk geworden dat cloud computing de hypefase ontgroeid is. De hele industrie heeft er niet alleen meer de mond van vol, maar zet ook alsmaar duidelijker de stap naar de cloud.

"Cloud computing komt helemaal op dreef en is goed op weg om een ware revolutie te ontketenen in de hele it-sector", zei Ernst Raue van beursorganisator Deutsche Messe. Hij staat duidelijk niet alleen in zijn overtuiging. Onderzoeksbureau Gartner berekende bijvoorbeeld nog dat de totale omzet voor clouddiensten in 2010 68,3 miljard dollar bedroeg. Dat is een jaar-op-jaar groei van 16,6 procent. Tegen 2014 moet de markt al aangroeien tot 148,8 miljard dollar.

De komende dagen worden heel wat sessies en keynotes opgedragen aan de cloud. Volgens Ernst Raue mogen we ons verwachten aan heel wat interessante sessies rond de zoektocht naar nieuwe businessmodellen die gepaard gaan met de technologische verschuiving naar de cloud. Overigens legt CeBIT dit jaar ook de nadruk op 'Life'. Bezoekers kunnen er ontdekken welke clouddiensten er zoal bestaan of staan aan te komen in hun persoonlijke levenssfeer.

Daarmee samenhangend wordt CeBIT dit jaar overigens in vier grote blokken opgedeeld. Naast 'Life', zijn dat 'Pro' (business-gerelateerde oplossingen), 'Lab' (research & development) en 'Gov' (oplossingen voor de publieke sector). Gastland dit jaar is Turkije. Uiteraard is Data News ook dit jaar weer van de partij om verslag uit te brengen van wat nog steeds de grootste ict-beurs is.

Vandaag is in het Duitse Hannover de aftrap gegeven van de jaarlijkse CeBIT-beurs. Dit jaar is 'cloud computing' het centrale thema. Het is niet bepaald een verrassing dat organisator Deutsche Messe voor het thema 'Work and Life with the Cloud' koos voor CeBIT 2011. De afgelopen maanden is het voor wie er nog aan twijfelde meer dan duidelijk geworden dat cloud computing de hypefase ontgroeid is. De hele industrie heeft er niet alleen meer de mond van vol, maar zet ook alsmaar duidelijker de stap naar de cloud. "Cloud computing komt helemaal op dreef en is goed op weg om een ware revolutie te ontketenen in de hele it-sector", zei Ernst Raue van beursorganisator Deutsche Messe. Hij staat duidelijk niet alleen in zijn overtuiging. Onderzoeksbureau Gartner berekende bijvoorbeeld nog dat de totale omzet voor clouddiensten in 2010 68,3 miljard dollar bedroeg. Dat is een jaar-op-jaar groei van 16,6 procent. Tegen 2014 moet de markt al aangroeien tot 148,8 miljard dollar. De komende dagen worden heel wat sessies en keynotes opgedragen aan de cloud. Volgens Ernst Raue mogen we ons verwachten aan heel wat interessante sessies rond de zoektocht naar nieuwe businessmodellen die gepaard gaan met de technologische verschuiving naar de cloud. Overigens legt CeBIT dit jaar ook de nadruk op 'Life'. Bezoekers kunnen er ontdekken welke clouddiensten er zoal bestaan of staan aan te komen in hun persoonlijke levenssfeer. Daarmee samenhangend wordt CeBIT dit jaar overigens in vier grote blokken opgedeeld. Naast 'Life', zijn dat 'Pro' (business-gerelateerde oplossingen), 'Lab' (research & development) en 'Gov' (oplossingen voor de publieke sector). Gastland dit jaar is Turkije. Uiteraard is Data News ook dit jaar weer van de partij om verslag uit te brengen van wat nog steeds de grootste ict-beurs is.