Cédric van Branteghem stopt dan wel als topsporter, zijn carrière bij integrator Edan schiet nog maar net uit de startblokken. "Na de Memorial nog even op krachten komen, en dan voor 100 procent meedraaien in het it-bedrijf van mijn vader!"

Ter verduidelijking: Edan is een it-integrator met een focus op kmo's. Destijds was het het eerste bedrijf dat de erp-software Axapta (nu Microsoft Dynamics AX) op de Belgische markt introduceerde. Van Branteghem werkt al sinds 2008 voor Edan, maar tot na het EK in Barcelona (waar hij brons won als lid van de 4x400m-aflossingsploeg), werden zijn uren rond de trainingen ingepland. Binnen enkele weken wil de jonge dertiger full time aan de slag gaan in het it-bedrijf.

Naar eigen zeggen heeft Van Branteghem altijd affiniteit gehad met de onderneming van zijn vader. "Ik ben er mee opgegroeid natuurlijk, maar informatica heeft me eigenlijk altijd aangesproken. Héél snel al hebben wij een Commodore 64 in huis gehaald. Niet veel later volgde een IBM met kleurenscherm. Vree wijs!

Op zijn businesskaartje staat momenteel 'sales- en marketingassistent'. "Eigenlijk ben ik momenteel de assistent van onze Navision-accountmanager. Van hem leer ik de kneepjes van het vak. Vergaderingen bijwonen, opleidingen volgen, lastenboeken doornemen: er komt zo veel bij kijken, en je leert het maar door het te doen."

"Met programmeren hou ik me niet bezig, dat heb ik ook nooit gedaan. Mis ik die technische achtergrond? Dat denk ik niet. Daarvoor hebben we immers de 'echte' it'ers in huis. Ik wil mijn product kennen, omdat je je product moet kennen voor je het kan verkopen, maar voor de diepgaande technische vraagstukken zijn er de technische experts en de technische consultants."

Of het Van Branteghem - die zijn studies economie moest afbreken omdat hij in een Olympisch jaar zat - stoort dat Edan zijn bekendheid uitspeelt? "Absoluut niet. Soms bekijkt men mij wel eens vreemd op informaticabeurzen, 'is hij nu mee als reclamestunt', zie je de mensen wel eens denken, maar mij stoort dat niet. Eigenlijk ben ik altijd al het gezicht geweest van Edan."

"Zonder dit bedrijf had ik misschien nooit de kans gehad om topatleet te worden", beseft de Oost-Vlaming. "Edan heeft mij altijd financieel gesponsord. Ik voel ook helemaal geen druk om verder aan de slag te gaan voor Edan. Daar komt nog bij dat het zonder meer het juiste moment is om definitief in het it-bedrijf te stappen. Dat is een kans die ik niet wil laten schieten."

"In 2003 koos ik voor de topsport", klinkt het nog, "en nu kies ik in feite voor de rest van mijn leven. Men zegt altijd: kiezen is verliezen. Dat geldt voor alles. Als er bij Edan beslist wordt om enkele verticals af te stoten, dan gebeurt dat ook, al verliezen we daar enkele mooie referenties mee."

Cédric van Branteghem stopt dan wel als topsporter, zijn carrière bij integrator Edan schiet nog maar net uit de startblokken. "Na de Memorial nog even op krachten komen, en dan voor 100 procent meedraaien in het it-bedrijf van mijn vader!" Ter verduidelijking: Edan is een it-integrator met een focus op kmo's. Destijds was het het eerste bedrijf dat de erp-software Axapta (nu Microsoft Dynamics AX) op de Belgische markt introduceerde. Van Branteghem werkt al sinds 2008 voor Edan, maar tot na het EK in Barcelona (waar hij brons won als lid van de 4x400m-aflossingsploeg), werden zijn uren rond de trainingen ingepland. Binnen enkele weken wil de jonge dertiger full time aan de slag gaan in het it-bedrijf. Naar eigen zeggen heeft Van Branteghem altijd affiniteit gehad met de onderneming van zijn vader. "Ik ben er mee opgegroeid natuurlijk, maar informatica heeft me eigenlijk altijd aangesproken. Héél snel al hebben wij een Commodore 64 in huis gehaald. Niet veel later volgde een IBM met kleurenscherm. Vree wijs! Op zijn businesskaartje staat momenteel 'sales- en marketingassistent'. "Eigenlijk ben ik momenteel de assistent van onze Navision-accountmanager. Van hem leer ik de kneepjes van het vak. Vergaderingen bijwonen, opleidingen volgen, lastenboeken doornemen: er komt zo veel bij kijken, en je leert het maar door het te doen." "Met programmeren hou ik me niet bezig, dat heb ik ook nooit gedaan. Mis ik die technische achtergrond? Dat denk ik niet. Daarvoor hebben we immers de 'echte' it'ers in huis. Ik wil mijn product kennen, omdat je je product moet kennen voor je het kan verkopen, maar voor de diepgaande technische vraagstukken zijn er de technische experts en de technische consultants." Of het Van Branteghem - die zijn studies economie moest afbreken omdat hij in een Olympisch jaar zat - stoort dat Edan zijn bekendheid uitspeelt? "Absoluut niet. Soms bekijkt men mij wel eens vreemd op informaticabeurzen, 'is hij nu mee als reclamestunt', zie je de mensen wel eens denken, maar mij stoort dat niet. Eigenlijk ben ik altijd al het gezicht geweest van Edan." "Zonder dit bedrijf had ik misschien nooit de kans gehad om topatleet te worden", beseft de Oost-Vlaming. "Edan heeft mij altijd financieel gesponsord. Ik voel ook helemaal geen druk om verder aan de slag te gaan voor Edan. Daar komt nog bij dat het zonder meer het juiste moment is om definitief in het it-bedrijf te stappen. Dat is een kans die ik niet wil laten schieten." "In 2003 koos ik voor de topsport", klinkt het nog, "en nu kies ik in feite voor de rest van mijn leven. Men zegt altijd: kiezen is verliezen. Dat geldt voor alles. Als er bij Edan beslist wordt om enkele verticals af te stoten, dan gebeurt dat ook, al verliezen we daar enkele mooie referenties mee."