De Hasseltse informaticagoep Cegeka, die een belang van 5,8 procent aanhoudt in Dolmen, stemde tegen de fusie van Dolmen met branchgenoot Real en overweegt gerechtelijke stappen.

Dat bericht staat te lezen in De Tijd. Nog voor Real Dolmen het hof maakte, toonde Cegeka al interesse in de informaticagroep uit Huizingen. Vorig jaar lanceerde Cegeka zelfs een niet-bindend bod op Dolmen, dat echter de voorkeur gaf aan Real, het vroegere Real Software. Cegeka probeerde nog mee aan de onderhandelingstafel te geraken maar werd afgewimpeld door Real.

Cegeka bouwde ondertussen een belang van 5,8 procent in Dolmen op. Te weinig om de fusie maandagmiddag tijdens een buitengewone algemene vergadering (BAV) te blokkeren, want de Dolmen-aandeelhouders keurden de operatie met een comfortabele meerderheid goed. Ook de aandeelhouders van Real gaven een groen licht.

Volgens Cegeka zijn de argumenten die Dolmen heeft ingeroepen om de fusie met Real te verantwoorden, niet overtuigend. Real is volgens Cegeka bovendien nog altijd geen bloeiend bedrijf. "Zijn resultaten zijn zwak en zijn eigen middelen ontoereikend." Daarnaast hebben beide bedrijven een totaal ander businessmodel en "zeer uiteenlopende resultaten".

Nog steeds volgens Cegeka was een juridische fusie niet nodig geweest. "Real had na het bod 80 procent van Dolmen in handen, waardoor Dolmen al goeddeels had kunnen geconsolideerd worden", aldus topman Wim Bijnens van Cegeka.

"Dolmen had perfect kunnen functioneren als dochter van Real. Een zelfstandig voortbestaan van de vennootschap, ook binnen de groep Real, zou een veel beter alternatief uitmaken. De fusie is niet enkel tegen het belang van de vennootschap, maar ook zonder zichtbaar bedrijfseconomisch voordeel voor het geheel van Real en Dolmen".

Daarom overweegt Cegeka juridische stappen om de fusie ongedaan te maken. Topman Bruno Segers van RealDolmen, ligt er niet van wakker. "Wij gaan door met het project, dat werd goedgekeurd door de meerderheid van de aandeelhouders".

Bron: TNL/Belga

De Hasseltse informaticagoep Cegeka, die een belang van 5,8 procent aanhoudt in Dolmen, stemde tegen de fusie van Dolmen met branchgenoot Real en overweegt gerechtelijke stappen. Dat bericht staat te lezen in De Tijd. Nog voor Real Dolmen het hof maakte, toonde Cegeka al interesse in de informaticagroep uit Huizingen. Vorig jaar lanceerde Cegeka zelfs een niet-bindend bod op Dolmen, dat echter de voorkeur gaf aan Real, het vroegere Real Software. Cegeka probeerde nog mee aan de onderhandelingstafel te geraken maar werd afgewimpeld door Real. Cegeka bouwde ondertussen een belang van 5,8 procent in Dolmen op. Te weinig om de fusie maandagmiddag tijdens een buitengewone algemene vergadering (BAV) te blokkeren, want de Dolmen-aandeelhouders keurden de operatie met een comfortabele meerderheid goed. Ook de aandeelhouders van Real gaven een groen licht. Volgens Cegeka zijn de argumenten die Dolmen heeft ingeroepen om de fusie met Real te verantwoorden, niet overtuigend. Real is volgens Cegeka bovendien nog altijd geen bloeiend bedrijf. "Zijn resultaten zijn zwak en zijn eigen middelen ontoereikend." Daarnaast hebben beide bedrijven een totaal ander businessmodel en "zeer uiteenlopende resultaten". Nog steeds volgens Cegeka was een juridische fusie niet nodig geweest. "Real had na het bod 80 procent van Dolmen in handen, waardoor Dolmen al goeddeels had kunnen geconsolideerd worden", aldus topman Wim Bijnens van Cegeka. "Dolmen had perfect kunnen functioneren als dochter van Real. Een zelfstandig voortbestaan van de vennootschap, ook binnen de groep Real, zou een veel beter alternatief uitmaken. De fusie is niet enkel tegen het belang van de vennootschap, maar ook zonder zichtbaar bedrijfseconomisch voordeel voor het geheel van Real en Dolmen". Daarom overweegt Cegeka juridische stappen om de fusie ongedaan te maken. Topman Bruno Segers van RealDolmen, ligt er niet van wakker. "Wij gaan door met het project, dat werd goedgekeurd door de meerderheid van de aandeelhouders". Bron: TNL/Belga