Het schaalbare Tier 3 datacenter moet tegen juni 2015 operationeel zijn. De keuze voor Geleen-Sittard komt er door de strategische ligging, net over de Belgische grens en op enkele kilometers van Duitsland. Niet onbelangrijk want met de overname van Brain Force heeft Cegeka vandaag veel meer Duitse en Nederlandse klanten dan vroeger.

Eens gebouwd, komt het onderhoud en beheer van de installaties in handen van ICTroom. Het center krijgt een capaciteit van 750 kW per module met telkens ruimte voor blokken van 160 IT-racks.

Cegeka gaat er prat op dat zijn gebouw het energie-efficiëntste datacenter van Nederland wordt. Het bedrijf kiest voor de meest efficiënte componenten en wordt er gekoeld met koude buitenlucht via een indirect Air2Air principe van GEA. Maar ook de stroom wordt deels opgewekt. "De toepassing van zonne-energie zorgt ervoor dat er minder energie uit het net betrokken hoeft te worden," zegt Johan Claes, accountmanager bij ICTroom. "Het onderhoudsprogramma van ICTroom waarborgt dat deze energiedoelstellingen voor Cegeka geoptimaliseerd blijven."

Door te mikken op het Tier 3-label moet de technische infrastructuur volledig redundant zijn. Maar voor de stroomvoorziening , die wordt geautomatiseerd en beveiligd door Siemens, mikt het bedrijf op een nog hogere redundantie. Volgens Cegeka krijgt het datacenter zo een beschikbaarheid van meer dan 99,98 procent.

Het schaalbare Tier 3 datacenter moet tegen juni 2015 operationeel zijn. De keuze voor Geleen-Sittard komt er door de strategische ligging, net over de Belgische grens en op enkele kilometers van Duitsland. Niet onbelangrijk want met de overname van Brain Force heeft Cegeka vandaag veel meer Duitse en Nederlandse klanten dan vroeger.Eens gebouwd, komt het onderhoud en beheer van de installaties in handen van ICTroom. Het center krijgt een capaciteit van 750 kW per module met telkens ruimte voor blokken van 160 IT-racks.Cegeka gaat er prat op dat zijn gebouw het energie-efficiëntste datacenter van Nederland wordt. Het bedrijf kiest voor de meest efficiënte componenten en wordt er gekoeld met koude buitenlucht via een indirect Air2Air principe van GEA. Maar ook de stroom wordt deels opgewekt. "De toepassing van zonne-energie zorgt ervoor dat er minder energie uit het net betrokken hoeft te worden," zegt Johan Claes, accountmanager bij ICTroom. "Het onderhoudsprogramma van ICTroom waarborgt dat deze energiedoelstellingen voor Cegeka geoptimaliseerd blijven."Door te mikken op het Tier 3-label moet de technische infrastructuur volledig redundant zijn. Maar voor de stroomvoorziening , die wordt geautomatiseerd en beveiligd door Siemens, mikt het bedrijf op een nog hogere redundantie. Volgens Cegeka krijgt het datacenter zo een beschikbaarheid van meer dan 99,98 procent.