It-dienstenleverancier Cegeka heeft het Oost-Vlaamse Advanced Network Engineering (A.N.E.) overgenomen.

A.N.E., uit De Pinte, is gespecialiseerd remote managed services, ict-diensten en -ondersteuning van op afstand. Het bedrijf draait een omzet van 6 miljoen euro met 50 mensen.

Luc De Clerck, algemeen directeur van Cegeka, wijst op twee belangrijke redenen waarom Cegeka A.N.E. wilde kopen. "Enerzijds is het een manier om in Oost- en West-Vlaanderen verder marktaandeel te winnen. We hebben al een kantoor in Waregem en enkele belangrijke lokale klanten. Maar ons marktaandeel in die regio is toch nog ondermaats." A.N.E. heeft vooral klanten onder "de betere Belgische kmo", met een zwaartepunt in die regio.

Een tweede reden is de Roemeense poot van A.N.E. "Zelf doen we via het overgenomen Inside Software in Roemenië al aan softwareontwikkeling voor de Nederlandse markt. Via de vestiging van A.N.E. kunnen we managed services voor Belgische klanten gaan leveren tegen een erg competitieve prijs."

Op lange termijn (lees: binnen 3 jaar of meer) zou Cegeka eventueel ook de Roemeense markt zelf kunnen gaan bespelen, aldus De Clerck. "De cultuur en talenkennis leunt dicht aan tegen de onze. Bovendien is het land in volle ontwikkeling, dus misschien zit daar op lange termijn nieuwe business voor ons."

Financiële details werden niet bekendgemaakt, maar volgens Luc De Clerck gaat het om een 'normale prijs'. Hij hoopt in elk geval dat Cegeka de omzet die A.N.E. draait nog kan doen groeien tot 9 miljoen euro. "We willen die remote dienstverlening ook in België verder uitbouwen." Voor dat laatste wordt Peter De Gendt, managing director van A.N.E., aan boord gehouden. Operations director Tom De Vos zal de Roemeense poot blijven leiden en de lokale strategie verder uitwerken.

De Clerck verwacht dat Cegeka dit jaar de omzetdoelstelling van 155 miljoen euro zal halen, met een resultaat van 13 à 14 miljoen euro. Met de overname van A.N.E. meegerekend heeft het bedrijf nu 1510 mensen in huis.

It-dienstenleverancier Cegeka heeft het Oost-Vlaamse Advanced Network Engineering (A.N.E.) overgenomen. A.N.E., uit De Pinte, is gespecialiseerd remote managed services, ict-diensten en -ondersteuning van op afstand. Het bedrijf draait een omzet van 6 miljoen euro met 50 mensen. Luc De Clerck, algemeen directeur van Cegeka, wijst op twee belangrijke redenen waarom Cegeka A.N.E. wilde kopen. "Enerzijds is het een manier om in Oost- en West-Vlaanderen verder marktaandeel te winnen. We hebben al een kantoor in Waregem en enkele belangrijke lokale klanten. Maar ons marktaandeel in die regio is toch nog ondermaats." A.N.E. heeft vooral klanten onder "de betere Belgische kmo", met een zwaartepunt in die regio. Een tweede reden is de Roemeense poot van A.N.E. "Zelf doen we via het overgenomen Inside Software in Roemenië al aan softwareontwikkeling voor de Nederlandse markt. Via de vestiging van A.N.E. kunnen we managed services voor Belgische klanten gaan leveren tegen een erg competitieve prijs." Op lange termijn (lees: binnen 3 jaar of meer) zou Cegeka eventueel ook de Roemeense markt zelf kunnen gaan bespelen, aldus De Clerck. "De cultuur en talenkennis leunt dicht aan tegen de onze. Bovendien is het land in volle ontwikkeling, dus misschien zit daar op lange termijn nieuwe business voor ons." Financiële details werden niet bekendgemaakt, maar volgens Luc De Clerck gaat het om een 'normale prijs'. Hij hoopt in elk geval dat Cegeka de omzet die A.N.E. draait nog kan doen groeien tot 9 miljoen euro. "We willen die remote dienstverlening ook in België verder uitbouwen." Voor dat laatste wordt Peter De Gendt, managing director van A.N.E., aan boord gehouden. Operations director Tom De Vos zal de Roemeense poot blijven leiden en de lokale strategie verder uitwerken. De Clerck verwacht dat Cegeka dit jaar de omzetdoelstelling van 155 miljoen euro zal halen, met een resultaat van 13 à 14 miljoen euro. Met de overname van A.N.E. meegerekend heeft het bedrijf nu 1510 mensen in huis.