It-dienstenbedrijf Cegeka neemt de Mechelse internetdienstverlener Digipoint over. Digipoint is het bedrijf van Peter Ryckaert, de voorzitter van FeWeb, de Belgische Federatie van Webbedrijven.

Digipoint is vooral gespecialiseerd in content management systemen en Sharepoint-integratie. Daarnaast levert het bedrijf ook datacenter-, infrastructuur- en adviesdiensten. "We waren op zoek naar een groter draagvlak, de ruggensteun van een industriële partij zoals Cegeka er één is", vertelt Ryckaert. "Zo zouden we meer en complexere projecten aankunnen en ook breder kunnen gaan. Vandaag raken webbased toepassingen namelijk almaar meer aan de kerncompetenties van onze klanten. Daarenboven boden wij ook hosting aan, maar konden we als kleine speler niet de betrouwbaarheid bieden die daarvoor nodig was." Ryckaert startte daarom zelf een zoektocht op. "De klik met Cegeka - de bedrijfscultuur, het type van projecten en de aanpak ervan - was de beste."

Voor Cegeka was Digipoint een welgekomen uitbreiding van de Microsoft application-afdeling. "We hadden daar tot vandaag zo'n 37 mensen, maar we wilden groeien", vertelt Jos Polleunis, Unit-manager e-solutions bij Cegeka "Digipoint bleek uitermate complementair met wat wij in huis hadden. Het bedrijf heeft in zijn domein een bekendere naam dan wij." Digipoint kan mooie referenties voorleggen, met onder meer Bandag (Bridgestone), General Motors, D'Ieteren Lease, Fluxys, Leonidas, PSA HNN en het Rode Kruis.

Het verklaart waarom de naam Digipoint toch nog enige tijd - "minstens een jaar" - blijft bestaan, onder de vlag van Cegeka weliswaar. De 56 mensen van het bedrijf worden allemaal mee overgenomen. Van die 56 werknemers zijn er twintigtal die in expertisediensten werden aangeboden (lees: bodyshopping). Ook die worden geïntegreerd in het expertise-gebeuren van Cegeka. Digipoint blijft voorlopig ook in Mechelen. "Maar we zullen natuurlijk voortaan gezamenlijke projecten met Cegeka aangaan."

Voortaan werkt de Microsoft application-afdeling van Cegeka met een zo'n 70 mensen, met daaraan nog eens 20 'expertise'-mensen gekoppeld. "Wij kunnen een totaaloplossing aanbieden, tot hosting toe", zegt Polleunis. "En ook het mobiele wordt belangijk." Zowel Cegeka als Digipoint waren daarin al voorzichtige stappen aan het zetten.

Financiële details van de overname werden niet bekendgemaakt. In 2010 haalde Cegeka een omzet van 156 miljoen euro. Digipoint was goed voor zo'n 5 miljoen euro.

It-dienstenbedrijf Cegeka neemt de Mechelse internetdienstverlener Digipoint over. Digipoint is het bedrijf van Peter Ryckaert, de voorzitter van FeWeb, de Belgische Federatie van Webbedrijven. Digipoint is vooral gespecialiseerd in content management systemen en Sharepoint-integratie. Daarnaast levert het bedrijf ook datacenter-, infrastructuur- en adviesdiensten. "We waren op zoek naar een groter draagvlak, de ruggensteun van een industriële partij zoals Cegeka er één is", vertelt Ryckaert. "Zo zouden we meer en complexere projecten aankunnen en ook breder kunnen gaan. Vandaag raken webbased toepassingen namelijk almaar meer aan de kerncompetenties van onze klanten. Daarenboven boden wij ook hosting aan, maar konden we als kleine speler niet de betrouwbaarheid bieden die daarvoor nodig was." Ryckaert startte daarom zelf een zoektocht op. "De klik met Cegeka - de bedrijfscultuur, het type van projecten en de aanpak ervan - was de beste." Voor Cegeka was Digipoint een welgekomen uitbreiding van de Microsoft application-afdeling. "We hadden daar tot vandaag zo'n 37 mensen, maar we wilden groeien", vertelt Jos Polleunis, Unit-manager e-solutions bij Cegeka "Digipoint bleek uitermate complementair met wat wij in huis hadden. Het bedrijf heeft in zijn domein een bekendere naam dan wij." Digipoint kan mooie referenties voorleggen, met onder meer Bandag (Bridgestone), General Motors, D'Ieteren Lease, Fluxys, Leonidas, PSA HNN en het Rode Kruis. Het verklaart waarom de naam Digipoint toch nog enige tijd - "minstens een jaar" - blijft bestaan, onder de vlag van Cegeka weliswaar. De 56 mensen van het bedrijf worden allemaal mee overgenomen. Van die 56 werknemers zijn er twintigtal die in expertisediensten werden aangeboden (lees: bodyshopping). Ook die worden geïntegreerd in het expertise-gebeuren van Cegeka. Digipoint blijft voorlopig ook in Mechelen. "Maar we zullen natuurlijk voortaan gezamenlijke projecten met Cegeka aangaan." Voortaan werkt de Microsoft application-afdeling van Cegeka met een zo'n 70 mensen, met daaraan nog eens 20 'expertise'-mensen gekoppeld. "Wij kunnen een totaaloplossing aanbieden, tot hosting toe", zegt Polleunis. "En ook het mobiele wordt belangijk." Zowel Cegeka als Digipoint waren daarin al voorzichtige stappen aan het zetten. Financiële details van de overname werden niet bekendgemaakt. In 2010 haalde Cegeka een omzet van 156 miljoen euro. Digipoint was goed voor zo'n 5 miljoen euro.