Aan ambitie geen gebrek bij Cegeka. In België wil ceo André Knaepen "via organische groei en acquisities het grootste ict-bedrijf worden." Maar de groep denkt ook aan verdere internationale expansie.

[De pas overgenomen Waalse ict-dienstverlener NSI] zal naast Brussel en het Franstalige landsgedeelte ook nadrukkelijk de Luxemburgse markt gaan bespelen. En ook in de ruime Noord-Franse regio wil Cegeka meer gaan betekenen. Zo wordt het bestaande kantoor in Parijs dat zich onder meer focust op e-health overgeheveld naar Rijsel. Ook in Nederland is Cegeka via DataBalk al enkele jaren actief.

Volgens Knaepen zit Cegeka ook in de laatste rechte lijn om een meerderheidsparticipatie te nemen in een Roemeens softwarebedrijf waar de groep nu al een beroep op doet. "Maar enkel voor bulk-opdrachten, en onder strikte Belgische supervisie", benadrukt de ceo. "In totaal gaat het ginds om zo'n 50 ontwikkelaars, maar onze eigen Leuvense 'software factory' (Java, .NET) telt 250 mensen. Die verhouding zal altijd zo blijven."

Daarnaast is de Limburgse ict-dienstenleverancier ook sterk geïnteresseerd in landen als Hongarije en Polen. "Niet zozeer omwille van de lage kosten - want dat is een effect dat alleen maar op korte termijn speelt - maar omdat we oprecht geloven dat daar een markt voor het grijpen ligt", aldus André Knaepen. "Ja, de marges zijn daar aanzienlijk lager en ik weet dat we met deze aanpak tegen de stroom inroeien, maar dat hebben we in het verleden ook al gedaan én met succes", besluit de ceo.

Het in 1992 opgerichte Cegeka telt nu - na de overname van NSI - in totaal 1.450 mensen. Vorig jaar was de groep goed voor een geconsolideerde omzet van 114 miljoen euro. Naar eigen zeggen haalde Cegeka vorig jaar voor 95 miljoen euro aan nieuwe contracten binnen. "Maar we willen zeker ook via acquisities blijven groeien", zegt André Knaepen. Zo zouden er gesprekken aan de gang zijn met twee Nederlandse softwarehuizen, en zou ook NSI binnenkort nog een Waalse sectorgenoot inlijven.

Aan ambitie geen gebrek bij Cegeka. In België wil ceo André Knaepen "via organische groei en acquisities het grootste ict-bedrijf worden." Maar de groep denkt ook aan verdere internationale expansie. [De pas overgenomen Waalse ict-dienstverlener NSI] zal naast Brussel en het Franstalige landsgedeelte ook nadrukkelijk de Luxemburgse markt gaan bespelen. En ook in de ruime Noord-Franse regio wil Cegeka meer gaan betekenen. Zo wordt het bestaande kantoor in Parijs dat zich onder meer focust op e-health overgeheveld naar Rijsel. Ook in Nederland is Cegeka via DataBalk al enkele jaren actief. Volgens Knaepen zit Cegeka ook in de laatste rechte lijn om een meerderheidsparticipatie te nemen in een Roemeens softwarebedrijf waar de groep nu al een beroep op doet. "Maar enkel voor bulk-opdrachten, en onder strikte Belgische supervisie", benadrukt de ceo. "In totaal gaat het ginds om zo'n 50 ontwikkelaars, maar onze eigen Leuvense 'software factory' (Java, .NET) telt 250 mensen. Die verhouding zal altijd zo blijven." Daarnaast is de Limburgse ict-dienstenleverancier ook sterk geïnteresseerd in landen als Hongarije en Polen. "Niet zozeer omwille van de lage kosten - want dat is een effect dat alleen maar op korte termijn speelt - maar omdat we oprecht geloven dat daar een markt voor het grijpen ligt", aldus André Knaepen. "Ja, de marges zijn daar aanzienlijk lager en ik weet dat we met deze aanpak tegen de stroom inroeien, maar dat hebben we in het verleden ook al gedaan én met succes", besluit de ceo. Het in 1992 opgerichte Cegeka telt nu - na de overname van NSI - in totaal 1.450 mensen. Vorig jaar was de groep goed voor een geconsolideerde omzet van 114 miljoen euro. Naar eigen zeggen haalde Cegeka vorig jaar voor 95 miljoen euro aan nieuwe contracten binnen. "Maar we willen zeker ook via acquisities blijven groeien", zegt André Knaepen. Zo zouden er gesprekken aan de gang zijn met twee Nederlandse softwarehuizen, en zou ook NSI binnenkort nog een Waalse sectorgenoot inlijven.