De Limburgse ict-dienstenleverancier Cegeka heeft de Poolse entiteit van KBC Global Services overgenomen.

Dat vertelt ons ceo André Knaepen. De overgenomen organisatie werkte onder meer voor voormalige KBC-dochters Warta en Kredyt Bank. Voor KBC is het een eerste stap in het afstoten van beide entiteiten, waartoe de bank verplicht is door Europa.

Voor Cegeka is de overname een ideale opportuniteit, klinkt het. Cegeka staat zelf sterk bij financiële instellingen. En Knaepen geeft aan dat Polen voor Cegeka echt een nieuwe markt moet worden. De Poolse heeft ook een aparte securitypoot voor financiële instellingen, wat volgens Knaepen een mooie aanvulling is op de Cegeka-expertise. Financiële details over de overname zijn niet bekend.

Ook in andere landen in Centraal-Europa wordt gekeken naar eventuele overnameopportuniteiten. Cegeka is in die regio al aanwezig in Roemenië met een nearshore ontwikkelingspoot. Naast Centraal-Europa speurt Cegeka ook actief naar overnames in Spanje en Nederland.

De Limburgse it-reus, die in november twintig jaar actief is, heeft een goed eerste half jaar achter de rug. De omzet na 6 maanden bedroeg 107 miljoen euro, 8 procent meer dan vorig jaar. De operationele winst (EBIT) klokte af op 7,1 miljoen euro. De nettowinst groeide met 82 procent tot 2,8 miljoen euro. Het bedrijf won recentelijk miljoenencontracten ("ruim 20 miljoen euro per stuk") bij onder meer het Nederlandse nutsbedrijf Delta (hybride datacenterdiensten + werkplekbeheer) en bij Vandemoortele (outsourcing it-infrastructuur).

Nog veel meer leest u in het uitgebreide interview met Cegeka-toplui André Knaepen en Christophe Neut in Data News van deze week.

De Limburgse ict-dienstenleverancier Cegeka heeft de Poolse entiteit van KBC Global Services overgenomen. Dat vertelt ons ceo André Knaepen. De overgenomen organisatie werkte onder meer voor voormalige KBC-dochters Warta en Kredyt Bank. Voor KBC is het een eerste stap in het afstoten van beide entiteiten, waartoe de bank verplicht is door Europa. Voor Cegeka is de overname een ideale opportuniteit, klinkt het. Cegeka staat zelf sterk bij financiële instellingen. En Knaepen geeft aan dat Polen voor Cegeka echt een nieuwe markt moet worden. De Poolse heeft ook een aparte securitypoot voor financiële instellingen, wat volgens Knaepen een mooie aanvulling is op de Cegeka-expertise. Financiële details over de overname zijn niet bekend. Ook in andere landen in Centraal-Europa wordt gekeken naar eventuele overnameopportuniteiten. Cegeka is in die regio al aanwezig in Roemenië met een nearshore ontwikkelingspoot. Naast Centraal-Europa speurt Cegeka ook actief naar overnames in Spanje en Nederland. De Limburgse it-reus, die in november twintig jaar actief is, heeft een goed eerste half jaar achter de rug. De omzet na 6 maanden bedroeg 107 miljoen euro, 8 procent meer dan vorig jaar. De operationele winst (EBIT) klokte af op 7,1 miljoen euro. De nettowinst groeide met 82 procent tot 2,8 miljoen euro. Het bedrijf won recentelijk miljoenencontracten ("ruim 20 miljoen euro per stuk") bij onder meer het Nederlandse nutsbedrijf Delta (hybride datacenterdiensten + werkplekbeheer) en bij Vandemoortele (outsourcing it-infrastructuur). Nog veel meer leest u in het uitgebreide interview met Cegeka-toplui André Knaepen en Christophe Neut in Data News van deze week.