In het oosten van China zijn vier mensen veroordeeld tot celstraffen gaande tot drieëneenhalf jaar wegens grootschalige piraterij van het besturingssysteem Windows XP van Microsoft.

Ze zijn schuldig bevonden door een rechtbank van Suzhou. Die acht het bewezen dat de vier via hun internetsite het besturingssysteem van Microsoft gratis ter beschikking stelden om te downloaden terwijl ze geld verdienden met reclame op de website. Minstens 10 miljoen mensen zouden ervan gebruik hebben gemaakt.

Volgens Chinese media is de zaak tegen de voornaamste beschuldigde Hong Lei en tegen de drie andere mensen een van de grootste op vlak van schending van auteursrechten door piraatsoftware.

Hong Lei en zijn medeplichtige, Sun Xianzhong, krijgen een celstraf van drieëneenhalf jaar, moeten elk een boete betalen van één miljoen yuan (102.270 euro). De twee anderen zijn veroordeeld tot twee jaar cel en een boete van 100.000 yuan. De firma Chengdu Gongruan Networking Technology, die de site beheerde, wordt eveneens bestraft en moet onder andere een boete betalen van 8,77 miljoen yuan.

Ondanks dergelijke, vaak erg gemediatiseerde, acties blijft China een paradijs voor namakers. Dat geeft vaak aanleiding tot conflicten met bijvoorbeeld de Europese Unie.

Bron: Belga

In het oosten van China zijn vier mensen veroordeeld tot celstraffen gaande tot drieëneenhalf jaar wegens grootschalige piraterij van het besturingssysteem Windows XP van Microsoft. Ze zijn schuldig bevonden door een rechtbank van Suzhou. Die acht het bewezen dat de vier via hun internetsite het besturingssysteem van Microsoft gratis ter beschikking stelden om te downloaden terwijl ze geld verdienden met reclame op de website. Minstens 10 miljoen mensen zouden ervan gebruik hebben gemaakt. Volgens Chinese media is de zaak tegen de voornaamste beschuldigde Hong Lei en tegen de drie andere mensen een van de grootste op vlak van schending van auteursrechten door piraatsoftware. Hong Lei en zijn medeplichtige, Sun Xianzhong, krijgen een celstraf van drieëneenhalf jaar, moeten elk een boete betalen van één miljoen yuan (102.270 euro). De twee anderen zijn veroordeeld tot twee jaar cel en een boete van 100.000 yuan. De firma Chengdu Gongruan Networking Technology, die de site beheerde, wordt eveneens bestraft en moet onder andere een boete betalen van 8,77 miljoen yuan. Ondanks dergelijke, vaak erg gemediatiseerde, acties blijft China een paradijs voor namakers. Dat geeft vaak aanleiding tot conflicten met bijvoorbeeld de Europese Unie. Bron: Belga