Nederlandse sporters op de Olympische Spelen in Peking kunnen voortaan gebruikmaken van 'censuurvrij' internet. Een bedrijf uit Groningen heeft ervoor gezorgd dat ze de Chinese beperkingen kunnen omzeilen.

Dat heeft een woordvoerder van het Groningse bedrijf Exception IT Services donderdag laten weten.

Exception IT is al jaren de sponsor van Holland Acht, de Nederlandse roeiploeg. Tussen de wedstrijden en trainingen door verblijven de roeiers in het Olympisch dorp en maken daarbij gebruik van het internet.

De sporters vertelden de onderneming dat zij door de beperkingen die de Chinese autoriteiten hebben ingesteld, geen gebruik konden maken van bepaalde websites, zoals de netwerksite Hyves.

Speciale serverException IT besloot daarom alle sporters in Peking de mogelijkheid te bieden verbinding te maken met een speciaal geïnstalleerde webserver. Door zich vanuit het olympisch dorp eerst met die server te verbinden, kunnen zij zonder problemen alle websites bezoeken.

Volgens directeur Marc Groote van Exception IT kunnen andere Nederlandse sporters ook van het systeem gebruikmaken, maar het mag niet te populair worden. "Want dan loopt het te veel in de gaten."

Bron: Belga

Nederlandse sporters op de Olympische Spelen in Peking kunnen voortaan gebruikmaken van 'censuurvrij' internet. Een bedrijf uit Groningen heeft ervoor gezorgd dat ze de Chinese beperkingen kunnen omzeilen. Dat heeft een woordvoerder van het Groningse bedrijf Exception IT Services donderdag laten weten. Exception IT is al jaren de sponsor van Holland Acht, de Nederlandse roeiploeg. Tussen de wedstrijden en trainingen door verblijven de roeiers in het Olympisch dorp en maken daarbij gebruik van het internet. De sporters vertelden de onderneming dat zij door de beperkingen die de Chinese autoriteiten hebben ingesteld, geen gebruik konden maken van bepaalde websites, zoals de netwerksite Hyves. Speciale serverException IT besloot daarom alle sporters in Peking de mogelijkheid te bieden verbinding te maken met een speciaal geïnstalleerde webserver. Door zich vanuit het olympisch dorp eerst met die server te verbinden, kunnen zij zonder problemen alle websites bezoeken. Volgens directeur Marc Groote van Exception IT kunnen andere Nederlandse sporters ook van het systeem gebruikmaken, maar het mag niet te populair worden. "Want dan loopt het te veel in de gaten." Bron: Belga