De Belgische poot van het Nederlandse it-dienstenbedrijf Centric heeft, ter bevordering van de interne sfeer, een eigen bier laten brouwen.

'Centric Blond' werd het eigen biertje gedoopt, met als slagzin 'Drink IT'. "Een en ander kadert in onze inspanningen om de neuzen binnen Centric België in één richting te krijgen", vertelt marketing manager Arne Vandendriessche. Centric België is immers ontstaan uit tal van (soms moeilijke) overnames - Infosoft, Gecotec, Orqua, Apem ... - wat de voorbije jaren niet bepaald bevorderlijk was voor de interne werksfeer. Sinds vorig jaar wordt, onder leiding van de nieuwe country manager Luc Lammens, geen moeite gespaard om de verschillende vestigingen en de werknemers op één lijn te krijgen.

Eén van de nieuwe acties die pas gelanceerd werd is het 'team of the month'. Elke maand kiest het management een team dat uitzonderlijk gepresteerd heeft voor het bedrijf. Dat team wordt beloond met een etentje op kosten van de firma, met posters en foto's overal in het bedrijf en... een bakje Centric Blond. "We hebben een brouwer uit Brakel ingeschakeld, een bier mogen kiezen en hier en daar wat mogen aanpassen naar onze smaak", legt Vandendriessche uit. "Voorlopig hebben we zo'n 1000 liter aangeschaft. Daarmee kunnen we werknemers een plezier doen, maar ook klanten."

En wat als het bier echt aanslaat? Vandendriessche grinnikt: "Het is niet de bedoeling dat we bij Centric voortaan bier gaan brouwen. Het blijft een leuke knipoog."

Het is overigens niet de eerste keer dat Centric met ongewoon nieuws in de kijker staat. Begin dit jaar bleek de groenogige babe die de bedrijfswagens van de field engineers van Centric Belgium sierde, zo op te vallen dat ze ongevallen veroorzaakte.

De Belgische poot van het Nederlandse it-dienstenbedrijf Centric heeft, ter bevordering van de interne sfeer, een eigen bier laten brouwen. 'Centric Blond' werd het eigen biertje gedoopt, met als slagzin 'Drink IT'. "Een en ander kadert in onze inspanningen om de neuzen binnen Centric België in één richting te krijgen", vertelt marketing manager Arne Vandendriessche. Centric België is immers ontstaan uit tal van (soms moeilijke) overnames - Infosoft, Gecotec, Orqua, Apem ... - wat de voorbije jaren niet bepaald bevorderlijk was voor de interne werksfeer. Sinds vorig jaar wordt, onder leiding van de nieuwe country manager Luc Lammens, geen moeite gespaard om de verschillende vestigingen en de werknemers op één lijn te krijgen. Eén van de nieuwe acties die pas gelanceerd werd is het 'team of the month'. Elke maand kiest het management een team dat uitzonderlijk gepresteerd heeft voor het bedrijf. Dat team wordt beloond met een etentje op kosten van de firma, met posters en foto's overal in het bedrijf en... een bakje Centric Blond. "We hebben een brouwer uit Brakel ingeschakeld, een bier mogen kiezen en hier en daar wat mogen aanpassen naar onze smaak", legt Vandendriessche uit. "Voorlopig hebben we zo'n 1000 liter aangeschaft. Daarmee kunnen we werknemers een plezier doen, maar ook klanten." En wat als het bier echt aanslaat? Vandendriessche grinnikt: "Het is niet de bedoeling dat we bij Centric voortaan bier gaan brouwen. Het blijft een leuke knipoog."Het is overigens niet de eerste keer dat Centric met ongewoon nieuws in de kijker staat. Begin dit jaar bleek de groenogige babe die de bedrijfswagens van de field engineers van Centric Belgium sierde, zo op te vallen dat ze ongevallen veroorzaakte.