Centric heeft in 2008 een omzet behaald van 967,8 miljoen euro. Dat is een groei van zo'n 22 procent ten opzichte van 2007 (788,9 miljoen euro).

Hoewel de totale omzet van het concern flink steeg zag Centric uit het Nederlandse Gouda de winst in boekjaar 2008 wel afnemen: met 12 procent tot circa 45 miljoen euro. In het jaarverslag spreekt de directie van een stormachtig jaar met twee gezichten: een positief gestemd begin en een laatste kwartaal waarin het economisch tij drastisch keerde. Toch zegt de dienstverlener tevreden terug te kijken op het vorig jaar: op alledrie de hoofdgebieden was er groei zichtbaar. Centric levert ict-diensten (Centric Holding), ingenieurs- en adviesdiensten (het beursgenoteerde Oranjewoud uit Heerenveen) en financiële diensten (Finace).

De drie onderdelen (samen 9600 medewerkers) draaiden in 2008 een totale omzet van net geen miljard euro (967,8 miljoen euro). Daarvan is 719,8 miljoen euro afkomstig uit Nederland, 116,7 miljoen euro uit de EU en 131,2 miljoen euro uit de categorie 'overige'.

Het grootste deel van de omzet is afkomstig van ict-tak Centric Holding (4653 werknemers), blijkt uit de jaarrekening van dit onderdeel. Dit bedrijf boekte in 2008 een omzet van 535 miljoen euro (een groei van 8 procent). De nettowinst nam wel af: met 13 procent tot 28,8 miljoen euro.

Het leeuwendeel van de ict-omzet behelst diensten (345 miljoen euro), gevolgd door onderhoud (94 miljoen), handel (74 miljoen) en licenties (18 miljoen). Centric was vorig jaar in Nederland goed voor 382,5 miljoen omzet. Activiteiten in de EU leverden 92 miljoen op en die in de categorie 'overig' 59 miljoen.

De directie stelt in het verslag over de resultaten van Centric Holding dat de kredietcrisis voelbaar was. De goede balans van conjunctuurgevoelige en -ongevoelige activiteiten (detachering versus projecten) en klantsectoren (transport & logistiek, bouw, detailhandel versus overheid en zorg) heeft er echter voor gezorgd dat er toch nog goed gepresteerd is in 2008. De directie wijst daarbij ook op de loyale klanten en de langlopende onderhoudscontracten.

Verder heeft de ict-dienstenleverancier vorig jaar zijn positie in het buitenland versterkt, onder andere met de overname van InOne Central, een Oracle/J.D. Edwards-specialist in Midden-Europa. Voor 2009 houdt de directie rekening met de economische teruggang, maar verwacht het ook een stabilisatie in de zomer.

In samenwerking met Computable

Centric heeft in 2008 een omzet behaald van 967,8 miljoen euro. Dat is een groei van zo'n 22 procent ten opzichte van 2007 (788,9 miljoen euro). Hoewel de totale omzet van het concern flink steeg zag Centric uit het Nederlandse Gouda de winst in boekjaar 2008 wel afnemen: met 12 procent tot circa 45 miljoen euro. In het jaarverslag spreekt de directie van een stormachtig jaar met twee gezichten: een positief gestemd begin en een laatste kwartaal waarin het economisch tij drastisch keerde. Toch zegt de dienstverlener tevreden terug te kijken op het vorig jaar: op alledrie de hoofdgebieden was er groei zichtbaar. Centric levert ict-diensten (Centric Holding), ingenieurs- en adviesdiensten (het beursgenoteerde Oranjewoud uit Heerenveen) en financiële diensten (Finace). De drie onderdelen (samen 9600 medewerkers) draaiden in 2008 een totale omzet van net geen miljard euro (967,8 miljoen euro). Daarvan is 719,8 miljoen euro afkomstig uit Nederland, 116,7 miljoen euro uit de EU en 131,2 miljoen euro uit de categorie 'overige'. Het grootste deel van de omzet is afkomstig van ict-tak Centric Holding (4653 werknemers), blijkt uit de jaarrekening van dit onderdeel. Dit bedrijf boekte in 2008 een omzet van 535 miljoen euro (een groei van 8 procent). De nettowinst nam wel af: met 13 procent tot 28,8 miljoen euro. Het leeuwendeel van de ict-omzet behelst diensten (345 miljoen euro), gevolgd door onderhoud (94 miljoen), handel (74 miljoen) en licenties (18 miljoen). Centric was vorig jaar in Nederland goed voor 382,5 miljoen omzet. Activiteiten in de EU leverden 92 miljoen op en die in de categorie 'overig' 59 miljoen. De directie stelt in het verslag over de resultaten van Centric Holding dat de kredietcrisis voelbaar was. De goede balans van conjunctuurgevoelige en -ongevoelige activiteiten (detachering versus projecten) en klantsectoren (transport & logistiek, bouw, detailhandel versus overheid en zorg) heeft er echter voor gezorgd dat er toch nog goed gepresteerd is in 2008. De directie wijst daarbij ook op de loyale klanten en de langlopende onderhoudscontracten. Verder heeft de ict-dienstenleverancier vorig jaar zijn positie in het buitenland versterkt, onder andere met de overname van InOne Central, een Oracle/J.D. Edwards-specialist in Midden-Europa. Voor 2009 houdt de directie rekening met de economische teruggang, maar verwacht het ook een stabilisatie in de zomer. In samenwerking met Computable