Vestberg is 48 en heeft alleen nog maar voor Ericsson gewerkt. Hij leidt het Zweedse telecombedrijf sinds 2010 nadat hij onder meer CFO was en al verschillende managementsfuncties wereldwijd had uitgeoefend.

Bloomberg vraagt zich wel af in welke mate Vestberg interesse heeft in de functie. Zo komt de nieuwe ceo van Microsoft terecht in een bedrijf waar ex-ceo's Bill Gates en Steve Ballmer samen nog acht procent van de aandelen bezitten, wat hen beiden ook een zitje in de raad van bestuur oplevert.

De zoektocht naar een nieuwe ceo zou dit kwartaal tot een einde moeten komen. Intussen zijn er al verschillende namen genoemd. Recent nog dook zo die van Alan Mulally van Ford op. Maar die verklaarde uiteindelijk trouw te blijven aan de Amerikaanse automaker.

Microsoft kijkt zowel intern als extern naar een nieuwe baas. Ook Satya Nadella (hoofd cloud computing bij Microsoft) en Stephen Elop van Nokia (intussen overgenomen door Microsoft) staan naar verluid op de lijst van John Thompson, die de headhunterstaak bij Microsoft op zich neemt.

Vestberg is 48 en heeft alleen nog maar voor Ericsson gewerkt. Hij leidt het Zweedse telecombedrijf sinds 2010 nadat hij onder meer CFO was en al verschillende managementsfuncties wereldwijd had uitgeoefend.Bloomberg vraagt zich wel af in welke mate Vestberg interesse heeft in de functie. Zo komt de nieuwe ceo van Microsoft terecht in een bedrijf waar ex-ceo's Bill Gates en Steve Ballmer samen nog acht procent van de aandelen bezitten, wat hen beiden ook een zitje in de raad van bestuur oplevert.De zoektocht naar een nieuwe ceo zou dit kwartaal tot een einde moeten komen. Intussen zijn er al verschillende namen genoemd. Recent nog dook zo die van Alan Mulally van Ford op. Maar die verklaarde uiteindelijk trouw te blijven aan de Amerikaanse automaker.Microsoft kijkt zowel intern als extern naar een nieuwe baas. Ook Satya Nadella (hoofd cloud computing bij Microsoft) en Stephen Elop van Nokia (intussen overgenomen door Microsoft) staan naar verluid op de lijst van John Thompson, die de headhunterstaak bij Microsoft op zich neemt.