Paul Maritz, ceo van virtualisatiespecialist VMware, zou het bedrijf verlaten.

Dat zeggen anonieme bronnen aan de Amerikaanse website CRN, maar werd nog niet bevestigd door VMware zelf. Pat Gelsinger, de ex-Intel-topman die sinds 2009 bij EMC aan de slag is, wordt geciteerd als opvolger van Maritz.

CRN gokt voor Maritz op een topfunctie bij VMware-moederbedrijf EMC, mogelijk zelfs de positie van ceo Joe Tucci, die op het punt staat om op pensioen te gaan. TechCrunch zou dan weer achterhaald hebben dat Maritz een kandidaat is om Cloud Foundry te gaan leiden, het open source cloud platform-as-a-service-initiatief dat VMware zelf op poten zetten.

Maritz werkt sinds 2008 voor VMware, waar hij Diane Greene afloste als ceo. Hij begon zijn carrière als programmeur bij Burroughs en als onderzoeker aan de universiteit van St. Andrews in Schotland. Vanaf 1981 werkte hij voor Intel, om er software te schrijven voor het x86-platform. Hij vertrok in 1986 naar softwarereus Microsoft, waar hij tot 2000 zou blijven en diverse topfuncties zou vervullen. Hij richtte nadien Pi Corporation op, dat hij ook leidde. Het bedrijf werd in 2008 overgenomen door EMC. Weinig later werd hij aangesteld als ceo van VMware.

Terzijde: bij Microsoft staat Maritz bekend als de persoon die er de filosofie 'eating your own dogfood' geïntroduceerd heeft. Een frase waarmee hij duidelijk wilde maken dat een bedrijf alleen zijn klanten echt kan overtuigen als het zijn eigen producten ook gebruikt.

Paul Maritz, ceo van virtualisatiespecialist VMware, zou het bedrijf verlaten. Dat zeggen anonieme bronnen aan de Amerikaanse website CRN, maar werd nog niet bevestigd door VMware zelf. Pat Gelsinger, de ex-Intel-topman die sinds 2009 bij EMC aan de slag is, wordt geciteerd als opvolger van Maritz. CRN gokt voor Maritz op een topfunctie bij VMware-moederbedrijf EMC, mogelijk zelfs de positie van ceo Joe Tucci, die op het punt staat om op pensioen te gaan. TechCrunch zou dan weer achterhaald hebben dat Maritz een kandidaat is om Cloud Foundry te gaan leiden, het open source cloud platform-as-a-service-initiatief dat VMware zelf op poten zetten. Maritz werkt sinds 2008 voor VMware, waar hij Diane Greene afloste als ceo. Hij begon zijn carrière als programmeur bij Burroughs en als onderzoeker aan de universiteit van St. Andrews in Schotland. Vanaf 1981 werkte hij voor Intel, om er software te schrijven voor het x86-platform. Hij vertrok in 1986 naar softwarereus Microsoft, waar hij tot 2000 zou blijven en diverse topfuncties zou vervullen. Hij richtte nadien Pi Corporation op, dat hij ook leidde. Het bedrijf werd in 2008 overgenomen door EMC. Weinig later werd hij aangesteld als ceo van VMware. Terzijde: bij Microsoft staat Maritz bekend als de persoon die er de filosofie 'eating your own dogfood' geïntroduceerd heeft. Een frase waarmee hij duidelijk wilde maken dat een bedrijf alleen zijn klanten echt kan overtuigen als het zijn eigen producten ook gebruikt.