Richard Reidy, de topman van de Amerikaanse middleware-leverancier Progress Software, stapt op. Zodra er een opvolger is gevonden, geeft hij de fakkel door. Reidy heeft ruim twee jaar lang aan het hoofd gestaan van het softwarebedrijf. Richard Reidy, die tijdens zijn periode als ceo de nadruk legde op de vernieuwing van de portfolio, zegt dat Progress Software toe is aan een 'nieuwe leider die de uitvoering van de strategie van het bedrijf nog kan versnellen.'

Progress Software, dat in België een kantoor heeft in Duffel, deed het niet slecht het voorbije jaar. In 2010 boekte het bedrijf een omzet van 529,1 miljoen dollar. In het twee kwartaal van 2011 zag Progress zijn omzet met 6 procent groeien naar 134,7 miljoen dollar.

Maar de softwareleverancier blijft voorzichtig voor de rest van het jaar, door de zwakke verkoop van middleware aan het bedrijfsleven. In het derde kwartaal wordt een omzet van133 tot 136 miljoen dollar verwacht. Analisten gaan uit van een omzet van 137,3 miljoen dollar. Progress Software zegt nu heel wat te investeren in zijn verkoopapparaat, en zijn professionele diensten.

Richard Reidy, de topman van de Amerikaanse middleware-leverancier Progress Software, stapt op. Zodra er een opvolger is gevonden, geeft hij de fakkel door. Reidy heeft ruim twee jaar lang aan het hoofd gestaan van het softwarebedrijf. Richard Reidy, die tijdens zijn periode als ceo de nadruk legde op de vernieuwing van de portfolio, zegt dat Progress Software toe is aan een 'nieuwe leider die de uitvoering van de strategie van het bedrijf nog kan versnellen.' Progress Software, dat in België een kantoor heeft in Duffel, deed het niet slecht het voorbije jaar. In 2010 boekte het bedrijf een omzet van 529,1 miljoen dollar. In het twee kwartaal van 2011 zag Progress zijn omzet met 6 procent groeien naar 134,7 miljoen dollar. Maar de softwareleverancier blijft voorzichtig voor de rest van het jaar, door de zwakke verkoop van middleware aan het bedrijfsleven. In het derde kwartaal wordt een omzet van133 tot 136 miljoen dollar verwacht. Analisten gaan uit van een omzet van 137,3 miljoen dollar. Progress Software zegt nu heel wat te investeren in zijn verkoopapparaat, en zijn professionele diensten.