Ursula Burns van Xerox, Timothy Morse van Yahoo en Steve Ballmer van Microsoft krijgen van hun werknemers de slechtste punten van alle grote Amerikaanse ict-bedrijven.

Dat blijkt uit de jaarlijkse 'Tech Industry Report Card' van de Amerikaanse carrièrewebsite Glassdoor.com. Daarin kunnen werknemers van ict-bedrijven hun werkomgeving en hun ceo's beoordelen. Bij die ceo's is de zwakste score voor Ursula Burns van Xerox, met slechts een appreciatie van 28 procent. Vorig jaar mocht zij nog rekenen op een score van 65 procent. Timothy Morse, interim-ceo van Yahoo, doet nauwelijks beter met 31 procent (veel zwakker trouwens dan de 56 procent voor Carol Bartz van vorig jaar). En ook Steve Ballmer van Microsoft krijgt de wind van voren met een zwakke 35 procent 'appreciatiescore'. Ook vorig jaar was hij gebuisd, met 49 procent.

Het kan ook anders, zo blijkt. De sterkste scores zijn immers voor de ceo's van National Instruments en NetApp, respectievelijk James Truchard en Tom Georgens. Zij kregen een appreciatiescore van 100 procent. Tim Cook van Apple en Synopsys-ceo Aart de Geus volgen met 96 procent. Paul Otellini van Intel mag rekenen op een score van 93 procent. Ook Larry Page van Google en Mark Templeton van Citrix doen het erg goed met 92 procent. De sterkste groei in appreciatie van werknemers wordt opgetekend door eBay-baas John Donahoe. Die steeg van 30 procent vorig jaar naar 65 procent dit jaar.

In de scores voor de werkomgeving schiet Facebook ook dit jaar de hoofdvogel af bij de ict-bedrijven met een score van 4,3 op 5. Dat is nochtans een daling tegenover vorig jaar. Ook MITRE, Google, Apple, Rackspace en Salesforce.com staan bij de beste werkgevers. De slechtste scores worden opgetekend door (van zwak naar iets minder zwak) Samsung Austin Semiconductor, Zynga, Xerox, HP, LexisNexis, Netflix en AT&T.

Ursula Burns van Xerox, Timothy Morse van Yahoo en Steve Ballmer van Microsoft krijgen van hun werknemers de slechtste punten van alle grote Amerikaanse ict-bedrijven. Dat blijkt uit de jaarlijkse 'Tech Industry Report Card' van de Amerikaanse carrièrewebsite Glassdoor.com. Daarin kunnen werknemers van ict-bedrijven hun werkomgeving en hun ceo's beoordelen. Bij die ceo's is de zwakste score voor Ursula Burns van Xerox, met slechts een appreciatie van 28 procent. Vorig jaar mocht zij nog rekenen op een score van 65 procent. Timothy Morse, interim-ceo van Yahoo, doet nauwelijks beter met 31 procent (veel zwakker trouwens dan de 56 procent voor Carol Bartz van vorig jaar). En ook Steve Ballmer van Microsoft krijgt de wind van voren met een zwakke 35 procent 'appreciatiescore'. Ook vorig jaar was hij gebuisd, met 49 procent. Het kan ook anders, zo blijkt. De sterkste scores zijn immers voor de ceo's van National Instruments en NetApp, respectievelijk James Truchard en Tom Georgens. Zij kregen een appreciatiescore van 100 procent. Tim Cook van Apple en Synopsys-ceo Aart de Geus volgen met 96 procent. Paul Otellini van Intel mag rekenen op een score van 93 procent. Ook Larry Page van Google en Mark Templeton van Citrix doen het erg goed met 92 procent. De sterkste groei in appreciatie van werknemers wordt opgetekend door eBay-baas John Donahoe. Die steeg van 30 procent vorig jaar naar 65 procent dit jaar. In de scores voor de werkomgeving schiet Facebook ook dit jaar de hoofdvogel af bij de ict-bedrijven met een score van 4,3 op 5. Dat is nochtans een daling tegenover vorig jaar. Ook MITRE, Google, Apple, Rackspace en Salesforce.com staan bij de beste werkgevers. De slechtste scores worden opgetekend door (van zwak naar iets minder zwak) Samsung Austin Semiconductor, Zynga, Xerox, HP, LexisNexis, Netflix en AT&T.