Arun Sarin, de chief executive officer van Vodafone, stapt op. Dat meldt The Daily Telegraph op gezag van eigen bronnen. Later vandaag zou de officiële aankondiging volgen.

Sarin (53) leidde de groep van mobiele telefoonoperators sinds 2003. Nog volgens de krant verlaat Sarin in juli de groep en zal hij vervangen worden door Vittorio Colao, de huidige nummer twee en de executive die het meest verantwoordelijk geacht wordt voor de Europese operaties. Het vertrek van Sarin zou later vandaag aangekondigd worden, samen met een recordwinst van omgerekend meer dan 16 miljard euro - veel meer dan wat analisten en investeerders mogelijk achten.

Bronnen dicht tegen Vodafone menen dat Sarin nu mogelijk een lucratieve job ambieert bij een van 's werelds grootste 'buyout' bedrijven. Sarin heeft de afgelopen kwarteeuw in ieder geval een indrukwekkend palmares opgebouwd in de telecomindustrie. Via een overname kwam hij bij Vodafone terecht in 1999. Hij bekleedde er verschillende functies alvorens hij in 2003 het ceo-roer overnam van Sir Christopher Gent. Sarin was niet altijd even graag gezien door de aandeelhouders en de raad van bestuur. Zijn beslissingen om bijvoorbeeld de AT&T Wireless overname te laten schieten, en het minderheidsbelang van Vodafone in Verizon te handhaven, werden hem lange tijd aangewreven.

Arun Sarin, de chief executive officer van Vodafone, stapt op. Dat meldt The Daily Telegraph op gezag van eigen bronnen. Later vandaag zou de officiële aankondiging volgen. Sarin (53) leidde de groep van mobiele telefoonoperators sinds 2003. Nog volgens de krant verlaat Sarin in juli de groep en zal hij vervangen worden door Vittorio Colao, de huidige nummer twee en de executive die het meest verantwoordelijk geacht wordt voor de Europese operaties. Het vertrek van Sarin zou later vandaag aangekondigd worden, samen met een recordwinst van omgerekend meer dan 16 miljard euro - veel meer dan wat analisten en investeerders mogelijk achten. Bronnen dicht tegen Vodafone menen dat Sarin nu mogelijk een lucratieve job ambieert bij een van 's werelds grootste 'buyout' bedrijven. Sarin heeft de afgelopen kwarteeuw in ieder geval een indrukwekkend palmares opgebouwd in de telecomindustrie. Via een overname kwam hij bij Vodafone terecht in 1999. Hij bekleedde er verschillende functies alvorens hij in 2003 het ceo-roer overnam van Sir Christopher Gent. Sarin was niet altijd even graag gezien door de aandeelhouders en de raad van bestuur. Zijn beslissingen om bijvoorbeeld de AT&T Wireless overname te laten schieten, en het minderheidsbelang van Vodafone in Verizon te handhaven, werden hem lange tijd aangewreven.