Diane Greene, ceo van virtualisatieleverancier VMware, is aan de kant gezet. Er zou strijd zijn tussen haar en bestuursvoorzitter Joe Tucci over tegenvallende bedrijfsresultaten.

Diane Greene, voorzitter en ceo van virtualisatiespecialist VMware, heeft het bedrijf dat ze in 1998 met haar man Mendel Rosenblum oprichtte, verlaten. Dit is bekend gemaakt door ceo Joe Tucci van EMC, het bedrijf dat in 2004 85 procent van VMware's aandelen in handen kreeg.

Aandeelhouders stuurden al enige tijd aan op vertrek van Greene, die nog steeds veel aandelen in het bedrijf heeft. Analisten melden dat er veel strijd was tussen haar en de andere aandeelhouders over bedrijfskosten, over onafhankelijkheid van VMware binnen de EMC-groep en over de mogelijkheden om deals te sluiten met concurrenten van EMC, zoals IBM en HP.

Greene is vervangen door Paul Maritz die voorheen bij Microsoft werkte. Hij zat al samen met Tucci in de directie van EMC. Maritz verliet Microsoft in 2000 na veertien jaar in dienst te zijn geweest van het bedrijf waar hij verantwoordelijk was voor ontwikkeling en marketing van producten zoals Windows 95, Windows NT, databases en andere applicaties. Maritz zette in 2003 Pi Corporation op dat cloud computing oplossingen levert voor het beheer van persoonlijke informatie. Later werd Pi overgenomen door EMC en ondergebracht werd in de Cloud Divisie van het bedrijf.

In samenwerking met Computable

Diane Greene, ceo van virtualisatieleverancier VMware, is aan de kant gezet. Er zou strijd zijn tussen haar en bestuursvoorzitter Joe Tucci over tegenvallende bedrijfsresultaten. Diane Greene, voorzitter en ceo van virtualisatiespecialist VMware, heeft het bedrijf dat ze in 1998 met haar man Mendel Rosenblum oprichtte, verlaten. Dit is bekend gemaakt door ceo Joe Tucci van EMC, het bedrijf dat in 2004 85 procent van VMware's aandelen in handen kreeg. Aandeelhouders stuurden al enige tijd aan op vertrek van Greene, die nog steeds veel aandelen in het bedrijf heeft. Analisten melden dat er veel strijd was tussen haar en de andere aandeelhouders over bedrijfskosten, over onafhankelijkheid van VMware binnen de EMC-groep en over de mogelijkheden om deals te sluiten met concurrenten van EMC, zoals IBM en HP. Greene is vervangen door Paul Maritz die voorheen bij Microsoft werkte. Hij zat al samen met Tucci in de directie van EMC. Maritz verliet Microsoft in 2000 na veertien jaar in dienst te zijn geweest van het bedrijf waar hij verantwoordelijk was voor ontwikkeling en marketing van producten zoals Windows 95, Windows NT, databases en andere applicaties. Maritz zette in 2003 Pi Corporation op dat cloud computing oplossingen levert voor het beheer van persoonlijke informatie. Later werd Pi overgenomen door EMC en ondergebracht werd in de Cloud Divisie van het bedrijf. In samenwerking met Computable