De tientallen berichten kwamen volgens woordvoerster Katrien Eggers binnen via verdacht@safeonweb.be, en hadden als trefwoorden 'covid19' en 'coronavirus'. Volgens het CERT worden actuele gebeurtenissen - zoals de feestdagen, koopjesperiodes en nu ook het coronavirus - door cybercriminelen gebruikt om de aandacht van potentiële slachtoffers te trekken. Zoals steeds luidt het advies: "Denk twee keer na voor je op een link klikt en geef zeker geen bankgegevens door".

Verschillende phishingsites rond het coronavirus werden al geblokkeerd, wat automatisch gebeurt wanneer CERT de links krijgt doorgestuurd. "De computer haalt alle verdachte links eruit, en die worden dan doorgestuurd naar de internetbrowsers. Zij blokkeren die dan automatisch, dat gebeurt heel snel", legt woordvoerder Andries Bomans uit.

De tientallen berichten kwamen volgens woordvoerster Katrien Eggers binnen via verdacht@safeonweb.be, en hadden als trefwoorden 'covid19' en 'coronavirus'. Volgens het CERT worden actuele gebeurtenissen - zoals de feestdagen, koopjesperiodes en nu ook het coronavirus - door cybercriminelen gebruikt om de aandacht van potentiële slachtoffers te trekken. Zoals steeds luidt het advies: "Denk twee keer na voor je op een link klikt en geef zeker geen bankgegevens door".Verschillende phishingsites rond het coronavirus werden al geblokkeerd, wat automatisch gebeurt wanneer CERT de links krijgt doorgestuurd. "De computer haalt alle verdachte links eruit, en die worden dan doorgestuurd naar de internetbrowsers. Zij blokkeren die dan automatisch, dat gebeurt heel snel", legt woordvoerder Andries Bomans uit.