CES: 3 nieuwe Xperia smartphones voor minder dan 450 euro

Sony Xperia XA2 © .
Pieterjan Van Leemputten

Sony gaat drie nieuwe Xperia telefoons lanceren dit voorjaar. De Xperia XA2 en Xperia XA2 Ultra focussen op camerageweld. De Xperia L2 mikt op uw budget.

De eerste twee toestellen zijn erg vergelijkbaar. De XA2 beschikt over een 23 megapixel camera met 1/2.2 Exmor RSTM for mobile image sensor. Daarmee is een ISO-waarde van 12.800 mogelijk, wat ideaal is voor beelden bij weinig licht. De toestellen schieten video in 4K en hebben een slow-motion functie aan 120 frames per seconde. Vooraan zit een 8 megapixel camera met een hoek van 120°.

Het scherm meet 5,2 inch en is uitgerust met Gorilla Glass. Dat is 0,2 inch groter dan zijn voorganger, maar de afmetingen van de telefoon wijzigen niet. Dat komt omdat Sony de randen van het toestel dunner heeft gemaakt. Achteraan zit een vingerafdrukscanner en binnenin zit een Snapdragon 630 met een 3.300 mAh batterij en het geheel draait op Android 8.0. De XA2 is te koop vanaf maart voor 349 euro en dit in het zilver, zwart en blauw

XA2 Ultra

De XA2 Ultra heeft dezelfde specificaties, maar beschikt naast de 8 megapixel frontcamera over een tweede 16 megapixel camera vooraan met optische beeldstabilisatie. Het scherm meet 6 inch en de batterij is met 3.580 mAh iets groter dan de gewone XA2. Dit toestel is eveneens te koop vanaf maart voor 429 euro.

Sony Xperia XA2 Ultra
Sony Xperia XA2 Ultra© .

Xperia L2

Sony Xperia L2 - In ons land zal het toestel enkel in het zwart of goud verkrijgbaar zijn.
Sony Xperia L2 – In ons land zal het toestel enkel in het zwart of goud verkrijgbaar zijn.© .

Sony brengt ook een toestel uit dat wat budgetvriendelijker is. De L2, die al in de vierde week van januari in ons land te koop is, zal 249 euro kosten en is beschikbaar in zwart of goud.

Voor dat geld krijg je een 5,5 inch scherm met een 13 megapixel camera (8 megapixel vooraan), een vingerafdrukscanner en een 3.300 mAh batterij. Maar wel met een zwakkere processor (Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53) en Android 7.1.1 (Nougat).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content