Intel werkt al geruime tijd aan de RealSense-technologie. Maar dit is de eerste keer dat deze ook in een smartphone is ingebouwd. Dankzij de RealSense-camera kan de smartphone onderscheid maken tussen de drie dimensies en ook gebaren beter onderscheiden, vergelijkbaar met wat een Kinect-spelcomputer van Microsoft doet.

De smartphone-variant van de RealSense-camera heeft productcode ZR300 meegekregen. Behalve een R200-cameramodule zit er een versnellingsmeter, gyroscoop, breedbeeldcamera, 8 megapixel camera voor de achterkant en 2 megapixel-camera voor de voorkant bij. Daarmee kan video geschoten worden van VGA-kwaliteit met 60 frames per seconde en binnenshuis genavigeerd worden. Verder leent de module zich voor zelflerende apps op basis van 3D-scanning en 'augmented reality'-toepassingen.

De RealSense Camera ZR300 zit verpakt in een smartphone van 400 dollar met een 6-inch scherm van hoge kwaliteit, een Atom x7-Z8700-processor die onder Android draait, 2 gigabyte geheugen en 64 gigabyte opslag. Merkwaardig genoeg ondersteunt de smartphone alleen 3G. Dat lijkt erop te wijzen dat deze variant alleen bedoeld is voor ontwikkelaars die apps met de RealSense-technologie willn ontwikkelen.

Drone die vallende takken ontwijkt

Topman Brian Kranich toonde ook een drone waarin de RealSense-technologie was verwerkt, volgens hem de 'eerste intelligente drone voor de consumentenmarkt'. Dankzij die technologie 'ziet' de drone ostrakels, ook als die in beweging zijn, zoals vallende takken. Yuneec brengt de drone nog voor de zomer op de markt onder de naam Typhoon H. Het apparaat gaat volgens Kranich minder dan 2000 dollar kosten.

Bron: Automatiseringgids

Intel werkt al geruime tijd aan de RealSense-technologie. Maar dit is de eerste keer dat deze ook in een smartphone is ingebouwd. Dankzij de RealSense-camera kan de smartphone onderscheid maken tussen de drie dimensies en ook gebaren beter onderscheiden, vergelijkbaar met wat een Kinect-spelcomputer van Microsoft doet.De smartphone-variant van de RealSense-camera heeft productcode ZR300 meegekregen. Behalve een R200-cameramodule zit er een versnellingsmeter, gyroscoop, breedbeeldcamera, 8 megapixel camera voor de achterkant en 2 megapixel-camera voor de voorkant bij. Daarmee kan video geschoten worden van VGA-kwaliteit met 60 frames per seconde en binnenshuis genavigeerd worden. Verder leent de module zich voor zelflerende apps op basis van 3D-scanning en 'augmented reality'-toepassingen. De RealSense Camera ZR300 zit verpakt in een smartphone van 400 dollar met een 6-inch scherm van hoge kwaliteit, een Atom x7-Z8700-processor die onder Android draait, 2 gigabyte geheugen en 64 gigabyte opslag. Merkwaardig genoeg ondersteunt de smartphone alleen 3G. Dat lijkt erop te wijzen dat deze variant alleen bedoeld is voor ontwikkelaars die apps met de RealSense-technologie willn ontwikkelen.Drone die vallende takken ontwijktTopman Brian Kranich toonde ook een drone waarin de RealSense-technologie was verwerkt, volgens hem de 'eerste intelligente drone voor de consumentenmarkt'. Dankzij die technologie 'ziet' de drone ostrakels, ook als die in beweging zijn, zoals vallende takken. Yuneec brengt de drone nog voor de zomer op de markt onder de naam Typhoon H. Het apparaat gaat volgens Kranich minder dan 2000 dollar kosten. Bron: Automatiseringgids