De hardwarefabrikant Intel werkt voor de robotbutler - Ninebot genaamd - samen met Segway. Het is dan ook mogelijk om de robot te gebruiken als een normale Segway, door er op te staan. Maar met een druk op de knop verandert de Segway in een klein robotje met armen. Het is vervolgens mogelijk om met hem te praten en hem opdrachten uit te laten voeren door spraakbediening.

Doordat hij in verhouding tot zijn lichaam maar kleine armpjes heeft, is hij in fysieke opdrachten alleen niet zo sterk. Het huis opruimen of een kop koffie komen brengen zal dus lastig zijn voor de Ninebot, hij is dan ook vooral bedoeld voor verbale taken; zo kun je hem vragen om gasten te ontvangen bij de deur.

Doordat hij ogen heeft meegekregen die knipperen en armen heeft die wat willekeurig bewegen, moet hij menselijke trekken hebben. Hierdoor zou het kleine robotje beter benaderbaar zijn. Om de functionaliteiten uit te breiden van de robotbutler geeft Intel ontwikkelaars toegang tot de machine.

De Ninebot Segway zal vanaf de tweede helft van 2016 verkocht worden.

De hardwarefabrikant Intel werkt voor de robotbutler - Ninebot genaamd - samen met Segway. Het is dan ook mogelijk om de robot te gebruiken als een normale Segway, door er op te staan. Maar met een druk op de knop verandert de Segway in een klein robotje met armen. Het is vervolgens mogelijk om met hem te praten en hem opdrachten uit te laten voeren door spraakbediening.Doordat hij in verhouding tot zijn lichaam maar kleine armpjes heeft, is hij in fysieke opdrachten alleen niet zo sterk. Het huis opruimen of een kop koffie komen brengen zal dus lastig zijn voor de Ninebot, hij is dan ook vooral bedoeld voor verbale taken; zo kun je hem vragen om gasten te ontvangen bij de deur.Doordat hij ogen heeft meegekregen die knipperen en armen heeft die wat willekeurig bewegen, moet hij menselijke trekken hebben. Hierdoor zou het kleine robotje beter benaderbaar zijn. Om de functionaliteiten uit te breiden van de robotbutler geeft Intel ontwikkelaars toegang tot de machine. De Ninebot Segway zal vanaf de tweede helft van 2016 verkocht worden.