Het Cetic (Centre of Excellence in Information and Communication Technologies) in Gosselies maakt zich klaar om in september een open source 'smidse' (Forge in het Amerikaanse vakjargon) in productie te nemen op basis van het Redmine-platform.

Het initiatief kreeg de naam 'Pallavi' en zal projecten huisvesten van bedrijven die op open source willen overschakelen, voor de ontwikkeling van nieuwe vrije oplossingen of om hun bestaande codes gedeeltelijk of volledig naar vrije versies over te schakelen.

Er zullen twee soorten diensten beschikbaar zijn voor de bedrijven die hun projecten bij Pallavi onderbrengen. Verschillende functies, zoals versie- en taakbeheer, wiki's, enz., en bijstandsdiensten geleverd door het Cetic: methodologische ondersteuning (te implementeren processen om van een gesloten naar een vrije code te evolueren), hulp bij het in te voeren businessmodel, en juridisch advies (met name voor de keuze van het type opensource-licentie). Op termijn wil het Cetic ook nog een luik voor kwaliteitsanalyses (analyse en goedkeuring van de code) toevoegen aan het platform.

De Pallavi-smidse zal openstaan voor alle bedrijven, ongeacht hun grootte of geografische ligging, "ook al is het in de eerste plaats de bedoeling projecten van Waalse bedrijven te starten en te steunen", aldus directeur Simon Alexandre. Waalse bedrijven kunnen bovendien genieten van 'technologiecheques' (voor een maximumbedrag van 20.000 euro per jaar). Met die cheques, die worden toegewezen door het Agence de Stimulation Technologique, kunnen bedrijven sommige door het Cetic aangeboden diensten financieren. Een tiental bedrijven zou al belangstelling hebben.

Het Cetic (Centre of Excellence in Information and Communication Technologies) in Gosselies maakt zich klaar om in september een open source 'smidse' (Forge in het Amerikaanse vakjargon) in productie te nemen op basis van het Redmine-platform. Het initiatief kreeg de naam 'Pallavi' en zal projecten huisvesten van bedrijven die op open source willen overschakelen, voor de ontwikkeling van nieuwe vrije oplossingen of om hun bestaande codes gedeeltelijk of volledig naar vrije versies over te schakelen. Er zullen twee soorten diensten beschikbaar zijn voor de bedrijven die hun projecten bij Pallavi onderbrengen. Verschillende functies, zoals versie- en taakbeheer, wiki's, enz., en bijstandsdiensten geleverd door het Cetic: methodologische ondersteuning (te implementeren processen om van een gesloten naar een vrije code te evolueren), hulp bij het in te voeren businessmodel, en juridisch advies (met name voor de keuze van het type opensource-licentie). Op termijn wil het Cetic ook nog een luik voor kwaliteitsanalyses (analyse en goedkeuring van de code) toevoegen aan het platform. De Pallavi-smidse zal openstaan voor alle bedrijven, ongeacht hun grootte of geografische ligging, "ook al is het in de eerste plaats de bedoeling projecten van Waalse bedrijven te starten en te steunen", aldus directeur Simon Alexandre. Waalse bedrijven kunnen bovendien genieten van 'technologiecheques' (voor een maximumbedrag van 20.000 euro per jaar). Met die cheques, die worden toegewezen door het Agence de Stimulation Technologique, kunnen bedrijven sommige door het Cetic aangeboden diensten financieren. Een tiental bedrijven zou al belangstelling hebben.