Het probleem werd opgemerkt op Reddit, waar verschillende spelers hun ervaringen met de bug uit de doeken deden. Het lijkt te gaan om een kwetsbaarheid gelinkt aan een specifieke reeks karakters, die de spelconsole doet crashen. Iets gelijkaardigs gebeurde eerder al bij iPhones, waar een specifiek symbool het systeem kon blokkeren.

Volgens de rapporten crashte het systeem voor sommigen wanneer ze het bericht openden, terwijl anderen melden dat de pop-up met de notificatie van het bericht genoeg is om de console onbruikbaar te maken. Het bericht zou ook op de console blijven staan, en telkens opnieuw een probleem geven wanneer hij herstart wordt. Een factory reset lijkt hier de enige oplossing, al wist die ook alle games en 'saves' van de gebruiker.

Sony heeft het probleem ondertussen toegegeven en zegt dat het aan een oplossing werkt. Voorlopig is het echter veiliger om de privacy-instellingen van de console aan te passen en alleen berichten toe te laten van Alleen Vrienden, of Niemand.

Het probleem werd opgemerkt op Reddit, waar verschillende spelers hun ervaringen met de bug uit de doeken deden. Het lijkt te gaan om een kwetsbaarheid gelinkt aan een specifieke reeks karakters, die de spelconsole doet crashen. Iets gelijkaardigs gebeurde eerder al bij iPhones, waar een specifiek symbool het systeem kon blokkeren. Volgens de rapporten crashte het systeem voor sommigen wanneer ze het bericht openden, terwijl anderen melden dat de pop-up met de notificatie van het bericht genoeg is om de console onbruikbaar te maken. Het bericht zou ook op de console blijven staan, en telkens opnieuw een probleem geven wanneer hij herstart wordt. Een factory reset lijkt hier de enige oplossing, al wist die ook alle games en 'saves' van de gebruiker.Sony heeft het probleem ondertussen toegegeven en zegt dat het aan een oplossing werkt. Voorlopig is het echter veiliger om de privacy-instellingen van de console aan te passen en alleen berichten toe te laten van Alleen Vrienden, of Niemand.