Want 164 miljoen e-mailadressen en wachtwoorden werden vorige week te koop aangeboden. Kaspersky noemde de omvang van de hack 'zorgwekkend'.

Behalve een nieuw wachtwoord nemen is er meer dat gebruikers kunnen doen. Tweefactorauthenticatie inschakelen bijvoorbeeld.

Op de website haveibeenpwned.comis nu na te gaan of uw gegevens bij de hack zaten. Overigens kijkt de site ook naar andere (grote) hacks. Zo zijn er bij Adobe ook inloggegevens van 152 miljoen gebruikers op straat komen liggen.

De site voegt regelmatig de gegevens van nieuwe lekken toe. Daarom is het verstandig om hem zo nu en dan te bezoeken om te weten of u nog veilig bent.

Want 164 miljoen e-mailadressen en wachtwoorden werden vorige week te koop aangeboden. Kaspersky noemde de omvang van de hack 'zorgwekkend'. Behalve een nieuw wachtwoord nemen is er meer dat gebruikers kunnen doen. Tweefactorauthenticatie inschakelen bijvoorbeeld.Op de website haveibeenpwned.comis nu na te gaan of uw gegevens bij de hack zaten. Overigens kijkt de site ook naar andere (grote) hacks. Zo zijn er bij Adobe ook inloggegevens van 152 miljoen gebruikers op straat komen liggen.De site voegt regelmatig de gegevens van nieuwe lekken toe. Daarom is het verstandig om hem zo nu en dan te bezoeken om te weten of u nog veilig bent.