Checkpoint Systems, dat securityoplossingen maakt voor de retail- en supply chain-sector, heeft voor zo'n 150 miljoen dollar de S3-divisie van Alpha Security Products gekocht.

De productreeks van de Alpha S3-divisie bestaat uit oplossingen waarmee diefstalgevoelige artikelen in een open display kunnen worden beveiligd. De productreeks sluit, aldus Checkpoint, nauw aan bij het bronbeveiligingsprogramma van Checkpoint, dat zich richt op 'high-volume' producten en op gemiddeld tot zeer risicovolle artikelen. Via de overname kan Checkpoint met andere woorden tot een 'totaaloplossing' komen.

Checkpoint betaalt 142 miljoen dollar in contanten, plus een bijkomende vergoeding van 8 miljoen dollar als bepaalde financiële voorwaarden worden gehaald. De Alpha S3-afdeling draait dit jaar een omzet van zo'n 65 miljoen dollar met zo'n 150 mensen.

Checkpoint Systems, dat securityoplossingen maakt voor de retail- en supply chain-sector, heeft voor zo'n 150 miljoen dollar de S3-divisie van Alpha Security Products gekocht. De productreeks van de Alpha S3-divisie bestaat uit oplossingen waarmee diefstalgevoelige artikelen in een open display kunnen worden beveiligd. De productreeks sluit, aldus Checkpoint, nauw aan bij het bronbeveiligingsprogramma van Checkpoint, dat zich richt op 'high-volume' producten en op gemiddeld tot zeer risicovolle artikelen. Via de overname kan Checkpoint met andere woorden tot een 'totaaloplossing' komen. Checkpoint betaalt 142 miljoen dollar in contanten, plus een bijkomende vergoeding van 8 miljoen dollar als bepaalde financiële voorwaarden worden gehaald. De Alpha S3-afdeling draait dit jaar een omzet van zo'n 65 miljoen dollar met zo'n 150 mensen.